П`ятниця, 03.05.2024, 06:15
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Грудень » 14 » Піротехніка на Новий рік
15:56
Піротехніка на Новий рік

Піротехніка на Новий рік


Ще зовсім недавно Новий рік в нас асоціювався з блискучими вогнями, ялинкою, шампанським, мандаринами і, звичайно ж, новорічними подарунками. А уявлення про святкову піротехніку обмежувалися лише хлопавками й бенгальськими вогнями.

В останні роки цей святковий арсенал суттєво поповнився і новорічне свято вже важко уявити без всіляких петард, ракет і салютів.

На жаль, іноді піротехнічні забави підносять нам неприємні сюрпризи, - неякісна, підроблена піротехніка, а також недотримання правил пожежної безпеки при її використанні може призвести до травм, опіків, пожеж.

Щоб новорічне свято принесло Вам лише радість і веселощі, пропонуємо ознайомитися з корисною інформацією про різновиди піротехнічних виробів, їх дію, правила вибору і безпеки.

Вся піротехнічна продукція має 5 класів небезпеки: 1-й - відсутність ударної хвилі та уламків, що розлітаються під час вибуху, радіус небезпечної зони - півметра (хлопавки, бенгальські вогні); 2-й - те ж саме, але радіус небезпечної зони 5 метрів; 3-й - радіус небезпечної зони 20 метрів. Піротехніка з першого по третій клас є піротехнікою побутового призначення. Піротехніка 4-го та 5-го класу призначена для професійного використання і повинна продаватися тільки при наявності спеціального посвідчення та ліцензії на право її використання.

Піротехнічні вироби, що надходять у продаж по легальних каналах, обов'язково проходять ретельну процедуру перевірки та ліцензування, особливо якщо мова йде про імпорт. Будь-який легальний товар має бути сертифікованим і забезпеченим чіткою інструкцією із застосування! На піротехнічному виробі також повинні бути зазначені дані про вікові обмеження для покупця, клас небезпеки, термін придатності товару, виробник. Продавець повинен на Вашу вимогу надати: сертифікат якості, гігієнічний висновок про безпеку виробів та ліцензію на право продажу піротехніки.

Пам'ятайте, що використання піротехніки вимагає граничної уваги.

Інспектор Ізяславського районного сектору

Управління Держтехногенбезпеки України

у Хмельницькій області

Гошовський Андрій

Переглядів: 575 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024