П`ятниця, 03.05.2024, 02:06
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Грудень » 10 » Народна медицина проти кашлю
20:07
Народна медицина проти кашлю

Народна медицина проти кашлю

Щоб вилікувати кашель, народна медицина використовує безліч різноманітних засобів. Зокрема можна пити відвари трав. Помічний такий відвар: малина, материнка і мати-й-мачуха - всі трави по жмені, перемішати і заварювати по 1 ст.л. в склянці окропу, як чай. Пити 3-4 рази протягом дня. При хронічному кашлі допоможе відварена в цукровому сиропі кропива дводомна. Можна взяти листя або коріння - допоможе і те, і інше, ретельно подрібнити і відварити в цукровому сиропі. Приймати по 1 ст.л. 2-3 рази на день.

При кашлі корисно пити настій з висівок. Висівки (500 г) заварюють літром окропу і проціджують. Коли настій охолоне настільки, що можна буде пити, починайте пити невеликими порціями. Випийте все протягом дня; на наступний день можна повторити процедуру.
Гусячий жир пом'якшує і зупиняє кашель. Треба приготувати суміш із дрібно нарізаною (натертої) цибулини та гусячого жиру (2 ст.л.), і втирати її перед сном в шию і груди. Звичайно, такий спосіб більше підійде тим, хто лікується вдома, а не ходить з кашлем на роботу, тому що запах цибулі досить стійкий, і на час лікування позбутися його не вдасться. Якщо зумієте з'їсти на ніч хоча б чайну ложку суміші, це буде чудово, проте її смак можуть витримати зовсім не усі.
Інша суміш від кашлю більш прийнятна за смаком: вершкове масло (2 ст.л.) змішати з двома свіжими жовтками, медом (2 ч.л.) і крохмалем (борошном) (1 ч.л.). Цю суміш треба їсти протягом дня якомога частіше, по 1 ч.л.
Допомагає спиртова настоянка евкаліпту - її можна купити в будь-якій аптеці. На 1/4 склянки холодної кип'яченої води капають 20-30 крапель і приймають 3 рази на день.
Можна використовувати і смачний бразильський засіб від кашлю - з бананів: 2 стиглих банана протерти через сито, покласти в каструльку з гарячою водою (склянка води з 1 ч.л. цукру) і нагріти. Коли суміш нагріється, її п'ють невеликими порціями протягом дня.
Звичайна морква допомагає позбутися кашлю досить швидко. Середню моркву треба натерти на дрібній тертці, залити склянкою гарячого молока і настоювати 20 хвилин. Випити перед сном. За 3 дня цей спосіб допомагає значно зменшити кашель, і навіть повністю позбавляє від нього.
Ефективні при застарілому, сильному або ускладненому кашлі такі рецепти.
Сильний кашель допоможе перемогти відвар цибулиння. Достатньо взяти лушпиння 10 цибулин, залити окропом (1 л) і варити на середньому вогні. Коли половина води википить, відвар треба зняти, остудити і процідити. Пити з медом 2-3 рази в день, по 2 / 3 склянки, поки кашель не відступить.
При бронхіті дуже швидко проходить кашель, якщо пити солодкий сироп, зварений з цибулі разом з лушпинням. Треба добре помити 2 неочищені цибулини і опустити їх в киплячу солодку воду (1 л води і склянку цукру). Варити протягом 50 хвилин на слабкому вогні, потім цибулю витягнути, а отриманий сироп пити в теплому вигляді: дорослим - 1/2 склянки 3-4 рази на день, дітям - по 50 мл. Через кілька днів прийому сиропу кашель зазвичай проходить.
Якщо кашель дуже сильний, треба зварити в 0,5 л молока 2-3 подрібнених цибулини і головку часнику. Варити 10 хвилин, потім розім'яти, додати мед (2 ст.л.), і приймати по 1 ст.л. 5 разів на день, також в теплому вигляді.
І наостанок пам’ятайте: попри ефективність народних рецептів, не потрібно займатися самолікуванням, і краще рішення - звернутися до лікаря при перших ознаках захворювання. Адже визначити, що саме вам слід лікувати, може тільки фахівець.


Переглядів: 1042 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024