До вашого столу
Грінки з грибами Інгредієнти: 4 яйця, 200 г печериць, 1 цибулина, майонез, кріп, сіль, батон, масло. Спосіб приготування: Яйця зварити обібрати і дрібно нарізати. Цибулю посікти і підсмажити на маслі. Окремо підсмажити до рум’яної скоринки обібрані і порізані гриби, вимішати їх з яйцями , цибулею, кропом, майонезом, якщо треба – посолити. Окрайці батона підрум’янити на маслі, викласти на них грибну масу.
Салат гарячий із печінкою і грибами Інгредієнти: 400 г печінки, 200 г шампіньйонів, 0,5 ч. ложки гірчиці, 1 ст. ложка лимонного соку, 3 ст. ложки соєвого соку, 0,5 ч. ложки меду, 1 цибулина, 2 помідори, олія, сіль, перець, борошно для панірування, сухий базилік. Спосіб приготування: гриби порізати і підсмажити. Печінку нарізати невеликими пластинками, потім обкачати в муці і смажити на олії окремо від грибів. Окремо посмажити порізану півкільцями цибулю і помідори – великими шматками. Гриби, печінку, цибулю, помідори змішати та заправити соусом: лимонний сік змішати з медом, гірчицею, соєвим соусом, на бажання - додати сіль. Приправити сухим базиліком.
Чебуреки Інгредієнти. Для тіста: 5–6 склянок борошна, 2 склянки теплої води, 1 яйце, 0,5 ч. л. солі. Для фаршу: 250 г свинини, 250–300 яловичини, 1-2 шт. ріпчастої цибулі, 50 г м'ясного бульйону або води, перець чорний мелений, сіль – до смаку. Олія – для смаження. Спосіб приготування: замісити круте тісто, накрити серветкою і залишити хвилини на 20–30. М'ясо пропустити через м'ясорубку, цибулю нарізувати дрібними кубиками, додати бульйон, перець і сіль, гарненько перемішати. Потім тісто тонке розкачати і вирізувати круги діаметром 15–17 см. На одну половину коржа покласти фарш і накрити іншою половиною, краї добре защипнути вилкою (опуклою стороною) або пальцями. Смажити чебуреки на добре розігрітій з олією сковорідці з двох сторін до готовності (4-6 хв з кожного боку).
Картопляні ковбаски, або біла кишка Інгредієнти: 2,5 кг картоплі, 4 середні цибулини, 250 г домашньої сметани, 2,5 ст. ложки манки, 2 ложки крохмалю, сіль, перець, свинячі кишки. Спосіб приготування: картоплю і цибулю обібрати. Змолоти на комбайні або потерти на дрібній тертці, додати сметану, манку, крохмаль, перець, сіль. Добре перемішати. Якщо маса загуста можна додати трохи окропу. Начинити кишку так само, як і кров’янку, ковбаски мають бути вільні, щоб лишилось місце для набухання. Перев’язувати їх приблизно через кожні 10 см. Варити на слабкому вогні 1 годину часу, щоб ледь кипіло. Води для варіння взяти багато. Готові ковбаски вийняти, остудити. Перед вживанням трошки запекти в духовці.
Пиріжки нашвидкуруч Інгредієнти: 2 склянки води, 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки олії, 0,5 г солі, 1/4 пачки дріжджів, 1 пачка ванільного цукру, борошна – скільки вбере, фрукти, свіжі ягоди (можна заморожені), варення. Спосіб приготування: воду, цукор, сіль, олію закип’ятити. Як охолоне, додати ванільний цукор, дріжджі, борошно. Замісити тісто, яке має бути м’яким. Формувати пиріжки, вкладаючи начинку. Викласти на пательню, змащену жиром і пекти 20–30 хвилин.
|