П`ятниця, 03.05.2024, 19:31
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Вересень » 29 » ЗОЛОТА РОЗПОВІДЬ ОСЕНІ
12:13
ЗОЛОТА РОЗПОВІДЬ ОСЕНІ

Літо збігло, як день, і з невлежаного туману вийшов синьоокий, золоточубий вересень. Він причепив до свого бриля червоний кетяг калини, заглянув у кожне обличчя, завзято вдарив у дзвін, що кличе на урок й пішов поміж садами і оселями.

         Килимами опалого листя застелено алеї ліцею і бабине літо про зорячись та іскрячись появилось на безмежному палахкотінні блакиті.

         Урочистий день погідної осені ─ традиційне свято «Бал квітів» у Плужненському професійному ліцеї. Відігріті денним сонцем квіти від шпарких поцілунків нічного морозу усміхаються, радують зір пелюстками, тішать ліцеїстів розмаїттям барв, дурманом пахощів!

         Учні І─ІІІ курсів застосували усе своє дизайнерське вміння і на огляд судейства журі, педпрацівників, гостей і учнів балу представили багатство квіткових образів. Різноманітною була тематика і на будь-які смаки: «Не сама квіточку ростила», «Красо України, Поділля», «Осінь-чарівниця», «Квіткове весілля», «В очі дивляться канни», «Квіткове асорті», «Дівоча вірність» і ін. Не поступалися своїми мистецьким формами і створені ліцеїстами композиції з овочів, фруктів, квітів та ягід. Учні майстерно відтворили будні навчального закладу («Зуби в губах», «Їжачки-хитрячки»); красу і щедрість рідного краю («Мій рідний край», «Хліб – душа мого народу»); кохання як першооснову людського існування («Лебедина вірність») і оригінальну картину до 20-ї річниці Незалежності ─ «Народження України».

         І як зазвичай, композиції і букети кожна із груп-учасників балу представила і захистила у відповідності до назви і ідейного змісту витвору. Так у виконанні учнів прозвучали сучасні і народні пісні («Києве  мій», «Квітка-душа», «Висить ябко», «Осінь-чарівниця», «Мій рідний край» тощо). Також оригінальною і повчальною для глядачів стала музична композиція «Букет для коханої», розіграна третьокурсниками. Історія закоханих розчулила серця, а її продовженням став танець В.Тришкури і Ю.Лісецької, де двоє шукають кохання.

         Приємно було поринути й у світ літератури. Учні декламували вірші про Україну, пшеничні поля, добро і зло, читали легенди та билини.  А гумористична інсценізація першокурсників розкрила секрети дружби і взаєморозуміння, бо кожна із груп ─ це родина, де уживаються великі і малі, у платтях і штанах, лисі і патлаті… та поряд завжди є майстер і класний керівник ─ наставники, «тато і мама».

         Справжній бал, справжня зустріч, цікаві знайомства. Скільки в такий день наслухаєшся, скільки зрозумієш, вмістиш у маленькому серці! І кожне те серце ще довго густиме, як вулик, ще довго озиватиметься голосами осіннього лісу-саду, квітника-городу, нашіптуватиме устами Мрії, Віри, Любові і Надії.

         Свято закриває завісу і оця надія у барвах осені порине з нинішнього дня в завтрашній, де потрапить у надійне гніздечко й збереже в ньому плодоносну силу до животворного тепла, до наступного балу.

Г. Даниленко-Зінчук

старший викладач української мови і літератури

Плужненського ПАЛ

Переглядів: 4289 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024