Неділя, 05.05.2024, 10:09
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Липень » 15 » Зробимо відпочинок безпечним разом
11:50
Зробимо відпочинок безпечним разом

Зробимо відпочинок безпечним разом

Другий місяць літа охарактеризувався аномальною спекою. В результаті цього, відбувається масове відвідування населенням річок, озер та морів. При цьому дотримуватись правил безпеки на воді багато хто забуває, що часто призводить до трагічних випадків.

  Саме  працівниками Ізяславського районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області спільно з відділом надзвичайних ситуацій Ізяславської РДА, Ізяславським РВ УМВС було проведено рейдові перевірки місць масового відпочинку людей. Як виявилось, в населених пунктах, де встановлено попереджувальні стенди, таблички з написом «КУПАТИСЬ ЗАБОРОНЕНО», відпочивають дорослі та діти. На жаль, слід зазначити, що не всі власники та орендарі водойм, переймаються безпекою відпочиваючих.

Так жодна сільська рада та міська рада самоусунулися від питання безпечного відпочинку громадян на воді. А саме: не заключено договори на підняття тіл загиблих та обстеження дна акваторії у місцях де купаються люди; не облаштували місця для купання відповідно вимог чинного законодавства. Для того, щоб в озері можна було купатись, не тільки якість води повинна відповідати нормам, а й пляж має бути спеціально обладнаний. Тому ми закликаємо всіх, не поспішати охолоджуватись у найближчому водойомі, адже наслідки можуть бути непередбачувані. Адже 90 % водойм непридатні для купання.

  Під час проведених рейдів власникам, орендарям водоймищ, було запропоновано організувати патрулювання водоймищ особами, які здійснюють охорону водоймищ та забезпечити територію пляжів засобами рятування людей: рятувальними кругами та плаваючими засобами.

  Слід зазначити, що сновною причиною загибелі людей на воді – порушення елементарних правил поведінки, купання у нетверезому стані, купання у не відведених для цього місцях, запливання на далекі дистанції, залишення дітей без нагляду дорослих.

  За статистикою, 45% трагедій на воді стаються через нехтування відпочиваючими правил поведінки у місцях купання, 15% - через особисту необережність та стільки ж – через вживання спиртних напоїв. Кількість загиблих на воді посідає в Україні третє місце після дорожньо-транспортних пригод та пожеж.

Ізяславський районний сектор Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області стурбоване ситуацією, що склалася із загибеллю людей на воді, тож вкотре нагадує найпростіші правила, які допоможуть вам і вашим близьким уникнути біди:

- не запливайте за огороджувальні буї;

- не підпливайте до моторних суден, веслових човнів та інших плавзасобів;

- не використовуйте рятувальні засоби і спорядження не за призначенням;

- не стрибайте в воду зі споруд, не пристосованих для цього і в місцях, де невідомі глибина та стан дна;

- не купайтесь в нетверезому стані;

- не організовуйте у воді ігри, пов’язані з пірнанням;

- не залишайте без нагляду малолітніх дітей;

- не використовуйте для плавання автомобільні камери, надувні матраци, лежаки, дошки.

 

Пам'ятайте правила безпеки на воді та бережіть своє життя і Ваших близьких!

 

Начальник Ізяславського районного сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

                                                Гошовський Андрій

Переглядів: 416 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024