П`ятниця, 03.05.2024, 11:38
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Березень » 11 » ЗМІНИ, що вносяться до Правил дорожнього руху!
18:42
ЗМІНИ, що вносяться до Правил дорожнього руху!
ЗМІНИ,
що вносяться до Правил дорожнього руху
* Пункт 1.10 викласти в такій редакції:
* "1.10. Терміни, що наведені у цих Правилах, мають таке значення:
* 5. Пункт 8.2 викласти в такій редакції:
* "8.2. Дорожні знаки мають перевагу перед дорожньою розміткою і можуть бути постійними, тимчасовими та із змінною інформацією.
* Тимчасові дорожні знаки розміщуються на переносних пристроях, дорожньому обладнанні або закріплюються на щиті з фоном жовтого кольору і мають перевагу перед постійними дорожніми знаками.”.
* 6. Доповнити Правила пунктом 8.21 такого змісту:
* "8.21. Дорожні знаки застосовуються відповідно до цих Правил і повинні відповідати вимогам національного стандарту.
* Дорожні знаки повинні розміщуватися таким чином, щоб їх було добре видно учасникам дорожнього руху як у світлу, так і в темну пору доби. При цьому дорожні знаки не повинні бути закриті повністю або частково від учасників дорожнього руху будь-якими перешкодами.
* Дорожні знаки повинні бути видимими на відстані не менш як 100 м за напрямком руху та розміщеними не вище 6 м над рівнем проїзної частини.
* Дорожні знаки встановлюються обабіч дороги на тому її боці, що відповідає напрямку руху. Для поліпшення сприйняття дорожніх знаків вони можуть бути розміщені над проїзною частиною. Якщо дорога має більше ніж одну смугу для руху в одному напрямку, установлений обабіч дороги відповідного напрямку дорожній знак дублюється на розділювальній смузі, над проїзною частиною або на протилежному боці дороги (у разі, коли для руху в зустрічному напрямку є не більше ніж дві смуги).
* Дорожні знаки розміщуються таким чином, щоб інформацію, яку вони передають, могли сприймати саме ті учасники руху, для яких вона призначена.”.
* 7. У першому абзаці пункту 8.3 слово "пріоритету” виключити.
* 8. Доповнити Правила пунктом 8.51 такого змісту:
* "8.51. Дорожня розмітка застосовується відповідно до цих Правил і повинна відповідати вимогам національного стандарту.
* Дорожня розмітка повинна бути видимою учасникам дорожнього руху як у світлу, так і в темну пору доби на відстані, що забезпечує безпеку руху. На ділянках доріг, на яких є труднощі для видимості учасниками дорожнього руху дорожньої розмітки (сніг, бруд тощо) або дорожня розмітка не може бути відновленою, установлюються відповідні за змістом дорожні знаки.”.
* 9. Абзац третій підпункту "е” пункту 8.7.3 викласти в такій редакції:
* "Стрілка зеленого кольору на табличці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора з вертикальним розташуванням сигналів, дозволяє рух у зазначеному напрямку при ввімкненому червоному сигналі світлофора з крайньої правої смуги руху (або крайньої лівої смуги руху на дорогах з одностороннім рухом) за умови надання переваги в русі іншим його учасникам, які рухаються з інших напрямків на сигнал світлофора, що дозволяє рух;”.
* 10. Пункт 9.8 після абзацу сьомого доповнити новим абзацом такого змісту:
* "З 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар.”.
* 23. Пункт 31.4.5 доповнити приміткою такого змісту:
* "Примітка. У разі постійної експлуатації транспортного засобу на дорогах, на яких проїзна частина слизька, рекомендується використовувати шини, що відповідають стану проїзної частини.”.
* 5.38 "Місце для стоянки”. Застосовується для позначення місць та майданчиків для стоянки транспортних засобів. Знак з літерою "Р” та символом даху застосовується для критих стоянок. Знак з літерою "Р” та символом автобуса застосовується для критих стоянок з можливістю пересадки на маршрутні транспортні засоби.
* 5.39 "Зона стоянки”. Визначає зону, де дозволена стоянка, за умов, що зазначаються на знакові або додаткових табличках під ним.
* Горизонтальна розмітка
* Лінії горизонтальної розмітки мають білий колір. Синій колір має лінія 1.1, якщо нею позначаються майданчики для паркування, відведені на проїзній частині. Жовтий колір мають лінії 1.4, 1.10.1, 1.10.2, 1.17, а також лінія 1.2, якщо нею позначаються межі смуги для руху маршрутних транспортних засобів. Червоно-білий колір мають лінії 1.14.3—1.14.5, 1.15. Оранжевий колір мають лінії тимчасової розмітки.
* Розмітка 1.25—1.28 дублює зображення знаків.
* Горизонтальна розмітка має таке значення:
o (вузька суцільна лінія) — поділяє транспортні потоки протилежних напрямків і позначає межі смуг руху на дорогах; позначає межі проїзної частини, на які в’їзд заборонено; позначає межі місць стоянки транспортних засобів, майданчиків для паркування і край проїзної частини доріг, не віднесених за умовами руху до автомагістралей;
o (широка суцільна лінія) — позначає край проїзної частини на автомагістралях або межі смуги для руху маршрутних транспортних засобів. У місцях, де на смугу маршрутних транспортних засобів дозволено заїзд іншим транспортним засобам, ця лінія може бути переривчастою;
o — поділяє транспортні потоки протилежних напрямків на дорогах, які мають чотири і більше смуг руху;
o — позначає місця, де заборонено зупинку та стоянку транспортних засобів. Застосовується самостійно або в поєднанні із знаком 3.34 і наноситься біля краю проїзної частини або по верху бордюру;
o — поділяє транспортні потоки протилежних напрямків на дорогах, які мають дві або три смуги; позначає межі смуг руху за наявності двох і більше смуг, призначених для руху в одному напрямку;
o (лінія наближення — переривчаста лінія, в якій довжина штрихів утричі перевищує проміжки між ними) — попереджає про наближення до розмітки 1.1 або 1.11, яка поділяє транспортні потоки протилежних або попутних напрямків;
o (переривчаста лінія з короткими штрихами і рівними їм проміжками) — позначає смуги руху в межах перехрестя;
o (широка переривчаста лінія) — позначає межу між перехідно-швидкісною смугою і основною смугою проїзної частини (на перехрестях, перехрещеннях доріг на різних рівнях, у зоні автобусних зупинок тощо);
o — позначає межі смуг руху, на яких здійснюється реверсивне регулювання; поділяє транспортні потоки протилежних напрямків (при вимкнених реверсивних світлофорах) на дорогах, де здійснюється реверсивне регулювання;

ВДАІ РВ Ізяславського району начальник Носковський Олег Леонідович.
Переглядів: 558 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024