П`ятниця, 03.05.2024, 13:03
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Березень » 12 » «Вогонь позбавляє життя у власних оселях»
16:57
«Вогонь позбавляє життя у власних оселях»

 «Вогонь позбавляє життя у власних оселях»

 

З початку року на території Хмельницької області виникло 159 пожеж, під час ліквідації яких було виявлено 25 загиблих осіб. За даним статистики, найбільша кількість пожеж виникає саме у житловому секторі, що становить понад 85 % від загальної кількості.

            Це є результатом того, що у повсякденних турботах, рятуючись від холоду, багато людей проявляють недбалість, не звертають увагу на дотримання протипожежного режиму. Майже всі пожежі з трагічними наслідками виникають у житловому секторі, переважно сільської місцевості. В основному лихо приходить в будинок пенсіонерів, одиноких, пристарілих, інвалідів та безробітних людей. Зараз в області, переважно на селі, проживає чи мало непрацюючих громадян,  які часто використовують свій вільний час для вживання алкогольних напоїв, що знижує рівень відчуття особистої безпеки. Враховуючи те, що у холодну пору року розпиваються алкогольні напої та курять у помешканнях, це врешті решт призводить до пожежі.

Так 6 березня 2013 року під час пожежі в селі Яблунівка Деражнянського району було виявлено тіло господаря будинку 1943 року народження. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем, як повідомили сусіди чоловік часто заглядав до чарчини. В село Івоненці Летичівського району завітав онук, щоб привітати бабусю зі святом весни. Разом з сусідом уже в пообідню пору люди бачили чоловіків у вельми «радісному» стані. Привітання закінчилося пожежою у житловому будинку, через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації печі пішли з життя онук, сусід та старенька. Свято весни не усім приносить радість, несправна піч обірвала життя бабусі 1943 року народження в с. Шикеренці Ізяславського району. Через надмірне вживання міцних напоїв 10 березня 2013 року в смт. Ярмолинці заснув за столом власної оселі та не прокинувся молодий чоловік 1986 року народження. Накритий ковдрою електричний обігрівач призвів до виникнення пожежі, а сп’яніння позбавило пильності та інстинкту самозбереження.

Лише за один тиждень, через власну необережність загинуло на пожежах шестеро людей. Усі трагедії трапилися у різних місцях області, але обставини за якими  розвивалися події ідуть за одним і тим же сценарієм,  надмірне вживання алкоголю – основа загибелі на пожежах.

Отже, щоб лихо не прийшло до вашої оселі, зробіть своєчасні висновки і будьте уважними та обережними. Не куріть у ліжку, слідкуйте за станом приладів опалення, електрообігрівачів та суворо дотримуйтеся правил пожежної безпеки.

 

      Ізяславський РВ Управління Держтехногенбезпеки у Хмельницькій області нагадує: Пам’ятайте, що ваша особиста безпека та безпека рідних і близьких вам людей, залежить насамперед від вас самих!

 

 Ізяславський РВ Управління  Держтехногенбезпеки

           у Хмельницькій області

Переглядів: 452 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024