Вівторок, 07.05.2024, 10:08
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Квітень » 3 » Вимоги до виконавчого документа, порядок пред’явлення виконавчого документа до виконання.
11:15
Вимоги до виконавчого документа, порядок пред’явлення виконавчого документа до виконання.

Вимоги до виконавчого документа, порядок пред’явлення виконавчого документа до виконання.

Державна виконавча служба входить до системи органів Міністерства юстиції України, її завданням є своєчасне, повне та неупереджене виконання рішень судів та інших органів, що підлягають виконанню Державною виконавчою службою.

Одним із перших етапів виконання рішення є пред’явлення виконавчого документа до виконання. Якщо у стягувача, наявний виконавчий документ, що не виконаний у добровільному порядку, він має право звернутися до державної виконавчої служби та пред’явити таке рішення до виконання.

Державним виконавцем відкривається виконавче провадження на підставі виконавчого документа, якщо стягувач або його законний представник подав до відділу державної виконавчої служби заяву з проханням прийняти даний виконавчий документ до виконання, або ж якщо така заява надійшла від прокурора у випадках представництва інтересів громадянина або держави в суді та в інших передбачених законом випадках.

Закон України "Про виконавче провадження” не містить вимог стосовно змісту заяви про прийняття виконавчого документу до виконання, проте встановлення певні вимоги щодо змісту виконавчих документів, які повинні містити назву і дату видачі документа, найменування органу, прізвище та ініціали посадової особи, що його видали, дату прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ,повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, власне ім'я та по батькові за наявності) (для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача та боржника за наявності (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника за наявності (для фізичних осіб - платників податків), а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, зокрема, дата народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника, рахунки стягувача та боржника тощо. Далі  зазначається резолютивна частина рішення, дата набрання законної (юридичної) сили рішенням, строк пред'явлення виконавчого документа до виконання.

У разі якщо рішення ухвалено на користь кількох позивачів або проти кількох відповідачів, а також якщо належить передати майно, що перебуває в кількох місцях, у виконавчому документі зазначаються один боржник та один стягувач, а також визначається, в якій частині необхідно виконати таке рішення, або зазначається, що обов'язок чи право стягнення є солідарним.

Виконавчий документ повинен бути підписаний уповноваженою посадовою особою із зазначенням її прізвища та ініціалів і скріплений печаткою. Скріплення виконавчого документа гербовою печаткою є обов'язковим у разі, якщо орган (посадова особа), який видав виконавчий документ, за законом зобов'язаний мати печатку із зображенням Державного Герба України.

Державний виконавець зобов'язаний прийняти до виконання виконавчий документ і відкрити виконавче провадження, якщо не закінчився строк пред'явлення такого документа до виконання, він відповідає вимогам, передбаченим цим Законом, і пред'явлений до виконання до відповідного органу державної виконавчої служби.

Державний виконавець протягом трьох робочих днів з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження.

У постанові державний виконавець вказує про необхідність боржнику самостійно виконати рішення у строк до семи днів з моменту винесення постанови (у разі виконання рішення про примусове виселення боржника - у строк до п'ятнадцяти днів) та зазначає, що у разі ненадання боржником документального підтвердження виконання рішення буде розпочате примусове виконання цього рішення із стягненням з боржника виконавчого збору і витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій, передбачених цим Законом. За заявою стягувача державний виконавець одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження може накласти арешт на майно та кошти боржника, про що виноситься відповідна постанова.

Виконавчий документ, виданий на підставі рішення, яким надано відстрочку виконання, приймається державним виконавцем до виконання після закінчення строку відстрочки в межах строку, встановленого для його пред'явлення.

У разі відкриття виконавчого провадження за виконавчим документом про конфіскацію майна, стягнення періодичних платежів, забезпечення позовних вимог або якщо рішення підлягає негайному виконанню строк для добровільного виконання рішення не надається.

За заявою стягувача з метою забезпечення виконання рішення про майнові стягнення державний виконавець постановою про відкриття виконавчого провадження  вправі накласти арешт на майно та кошти боржника і оголосити заборону його відчуження, одночасно із винесенням такої постанови державний виконавець може провести опис і арешт майна боржника в порядку, визначеному Законом України ”Про виконавче провадження "

Постанова про відкриття виконавчого провадження може бути оскаржена сторонами начальнику відповідного відділу державної виконавчої служби або до суду у десятиденний строк.

Державний виконавець ВДВС  Ізяславського РУЮ                                  Ю.В.Ліщук

Переглядів: 1024 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024