Неділя, 05.05.2024, 16:26
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 3 » ВЧІМОСЯ ЖИТИ ЗА ЗАКОНОМ
09:09
ВЧІМОСЯ ЖИТИ ЗА ЗАКОНОМ

ВЧІМОСЯ ЖИТИ ЗА ЗАКОНОМ

 

Кожна пам'ятна, святкова дата для країни — це як певна віха для українців. Коли є можливість роззирнутися довкіл, а позицій прожитого проаналізувати зроблене спільно, намітити головні завдання на перспективу. Днями ми відзначили чергову річницю прийняття Конституції України. Шіснадцять літ живемо, працюємо за нею. А як? Давайте поаналізуємо — поміркуємо.

Конституція діє, працює, тримаючи нас, українство; в рамках задекларованого в ній. Але, полишивши вже в дні вчорашньому все святково — урочисте, пов'язане з відзначенням чергової річниці Основного Закону, будьмо принципово — самокритичними: ще є багато в ній, Конституції, такого, що ми або виконуємо його дуже не сповна, або ж посилаючись на труднощі зростання нашої молодої держави, ігноруємо взагалі.

Так, життя наше, в тому числі й, сказати б, у царині дотримання в усьому законності, порядку, удосконалюється, ми намагаємося діяти в площинах українських законів. Але... До ідеалу, чи, бодай, більш- менш повного здійснення вимог її, далеченько. Візьмемо для прикладу судову систему держави. Ні для кого не секрет, що український суд ще дуже далекий від бажаного усіма. Суддя може прийняти рішення, яке влаштовує лише якусь одну,  зацікавлену сторону. У нас за вуличну бійку між двома підпитими дядьками  комусь можуть присобачити п'ять — сім літ буцегарні. А синку скоробагатька, який на автівці покалічив кількох людей, можуть дати рік — два умовно.

Не завжди по закону діє доблесна українська міліція. Часто — густо на українських дорогах творить "безпредел” наше ДАЇ. Приватники в дуже багатьох випадках ігнорують українське трудове законодавство. А скільки доводиться чути від людей про порушення його ж органами місцевої влади, місцевого самоуправління. А який висновок зі сказаного вище можна зробити.

Він простий. Щоб успішно нам  іти далі, планомірно розвиватися, розбудовуватися, треба усім без винятку вчитися жити за законами, які вже діють. Усім без винятку. Бо багато хто з українців, головним чином з тих, хто більш — менш міцно став на ноги, живе ще за принципом "Гроші все можуть”. Так не можна. Нам усімтреба вчитися жити за принципами демократичного співжиття. Усім без винятку дотримуватися законів, які вже прийняті. Чи будуть прийняті незабаром. Лише за таких умов ми зможемо спершу впритул наблизитися, а десь трохи перегодом стати рівними серед держав європейської спільноти. 

Анатолій Артемчук 

ГО "Українська ініціатива”

artemchuk.info

Переглядів: 556 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024