П`ятниця, 03.05.2024, 17:35
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Березень » 4 » Спільними діями були проведенні інструктажі з питань пожежної безпеки.
14:38
Спільними діями були проведенні інструктажі з питань пожежної безпеки.

Протягом лютого місяця 2013 року Ізяславським РВ Управління Держтехногенбезпеки у Хмельницькій області спільно з працівника територіального центру соціального захисту населення проведено подвірний обхід одиноко-пристарілих громадян, неблагополучних та багатодітних сімей. Спільними діями були проведенні інструктажі з питань пожежної безпеки. Перевірено стан утримання опалювальних печей, електромережі. Більшість громадян не дотримуються елементарних вимог пожежної безпеки. Під час обстеження були виявленні ряд недоліків які можуть призвести до виникненню пожежі, а саме: відсутні передтопочні листи, на опалювальних печах вивішують одяг для сушіння, під топковими дверцятами зберігають горючі матеріали.


Тому кожен, хто користується цими приладами, повинен стежити за тим, щоб піч в домі була завжди в справному стані, без тріщин в кладці. В місцях, де горючі конструкції будівель примикають до димарів і печей необхідно передбачати протипожежні розподіли із цегли не менше 38 см. якщо підлога перед топкою дерев’яна -  необхідно прибити до підлоги металевий лист розміром 50 х 70 см. Стежте за тим, щоб біля грубок і печей не сушили дрова, не розвішували білизну ближче ніж 0,5 м , не стояли столи, стільці, шафи та ліжка. Розпалювати дрова в печі чи грубці керосином або бензином категорично забороняється. Ці речовини під час підпалення вибухають, при цьому полум'я спрямовується не в димар, а в кімнату і може обпалити обличчя або запалити речі, що знаходяться поблизу печі. Ні в якому разі не слід залишати печі, що горять без догляду, чи доручати це робити дітям. Грубки треба закінчувати топити до того часу, як сім'я піде відпочивати, адже пожежа особливо небезпечна вночі, коли всі люди сплять.

Ізяславським РВ Управління Держтехногенбезпеки у Хмельницькій області за сприянням органів влади та місцевого самоврядування організовано виділення коштів на вирішення питань щодо приведення в належний протипожежний стан особистих домоволодінь.

 Також було зібрано голів сільських рад, де основна увага присутніх була звернута на пожежі, що виникають через недотримання правил безпеки при порушенні правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, електромережі, необережне поводження з вогнем. Було роздано листівки щодо дотримання правил пожежної безпеки та проведено інструктажі.

        Сподіваємося, що після таких навчань з нагадування елементарних вимог безпеки ми зможемо уникнути трагедій закріпити взаємодію усіх служб цивільного захисту району, ефективно протистояти виникненню надзвичайних ситуацій та долати їх наслідки .

 

Переглядів: 459 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024