Понеділок, 29.04.2024, 04:49
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Вересень » 18 » СПЕЦІАЛЬНИЙ ПІДРОЗДІЛ МІЛІЦІЇ «БЕРКУТ».
14:02
СПЕЦІАЛЬНИЙ ПІДРОЗДІЛ МІЛІЦІЇ «БЕРКУТ».

СПЕЦІАЛЬНИЙ ПІДРОЗДІЛ МІЛІЦІЇ «БЕРКУТ».

Спеціальні підрозділи міліції створюють у системі органів внутрішніх справ України з метою виконання спеціальних завдань і функцій з охорони громадського порядку в державі.

З метою належних дій органів внутрішніх справ з охорони громадського порядку в надзвичайних обставинах і оперативного реагування на вчинення тяжких злочинів, групових порушень громадського порядку, збройних нападів, посилення боротьби з організованою злочинністю та підтримання порядку в громадських місцях зі складною оперативною обстановкою в 1992 році було створено підрозділи міліції швидкого реагування "Беркут".

Підрозділ   "Беркут" — це високо мобільний спеціальний загін, створений для боротьби зі злочинністю, забезпечення правопорядку під час проведення загальнодержавних, громадсько-політичних, спортивно-видовищних, культурно-масових, релігійних заходів, проведення спеціальних операцій та охорони громадського порядку.

Штати підрозділу затверджує Міністр внутрішніх справ України. Особовий склад підрозділу комплектується на конкурсній основі з найбільш професійно підготовлених працівників міліції, які мають необхідну фізичну підготовку та стаж роботи в органах внутрішніх справ України не менш як два роки.

До основні завдання та функції підрозділів міліції швидкого реагування "Беркут" належать наступні:

охорона прав і законних інтересів громадян від злочинних посягань та інших антигромадських дій;

постійна готовність до дій у ситуаціях, що ускладнюють оперативну обстановку в регіонах держави;       :

боротьба з організованою злочинністю;

участь у проведенні спеціальних операцій із затримання озброєних злочинців, членів організованих злочинних угруповань, звільнення заручників, припинення терористичних актів, відбиття нападу на будівлі, приміщення, споруди, транспортні засоби або звільнення їх у разі незаконного захоплення;

забезпечення громадського порядку при проведенні масових заходів;

запобігання та припинення групових порушень громадського порядку і масових безпорядків.

  Діяльність спеціальних підрозділів міліції спрямовано на розв'язання відповідних завдань і виконання функцій, які стоять перед кожним із них. Така діяльність є однією з гарантій підтримання громадського порядку в Україні.

Інспектор по роботі з населенням і громадськими формуваннями Ізяславського РВ УМВС України в Хмельницькій області лейтенант  міліції Х.Чепуліс

Переглядів: 497 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024