Субота, 04.05.2024, 01:14
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Серпень » 28 » ЩОБ СУДДІ НАС ЗАХИЩАЛИ ПО-СПРАВЖНЬОМУ
10:20
ЩОБ СУДДІ НАС ЗАХИЩАЛИ ПО-СПРАВЖНЬОМУ

ЩОБ СУДДІ НАС ЗАХИЩАЛИ ПО-СПРАВЖНЬОМУ

 

Мене, як, переконаний, і всіх українців, вжахнула трагічна подія, що сталася у березні з Оксаною Макар з Миколаєва. В сотень, тисяч людей те жорстоке вбивство ще й досі відлунюється в душах. Єдине обнадіює, що в цьому випадку усім трьом злочинцям доведеться сповна відповідати за свої нелюдські дії. Але треба казати правду: в нас останнім часом нерідко складається так, що тих, хто скоює тяжкі злочини, умовно-достроково випускають на волю. Буває й по-іншому: згадаймо невинну жертву М.Дмитренка, який кілька років ні за що відсидів у в'язниці. Бо правоохоронці "повісили” на нього вбивство, яке скоїла зовсім інша людина.

І такі випадки, на жаль, непоодинокі. Ще скористаюся статистикою: до десяти відсотків українців сидять у в'язницях за чужі злочини. Дуже малий процент тих, кого українські суди випрадовують. Як покінчити з подібним?

Треба, зрештою, законодавчо визначити відповідальність усіх посадових осіб, які призначають суддів, прокурорів, керівників усіх силових структур. На жаль, констатують спеціалісти і експерти, у нас відсутня система дисциплінованої відповідальності суддів, а простежується лише вибіркове притягнення до відповідальності за політичними вказівками. Таку практику треба відкидати. І тоді усі дев'ять тисяч українських суддів будуть працювати у відповідності з нашими законами, вимогами суспільства.

Підготовка юристів, суддів тощо. В державі цим на сьогодні займається понад 600 навчальних закладів. Доходить до смішного: дипломи цих спеціалістів видають заклади, які покликані готувати працівників телебачення, спеціалістів народного господарства. І парадокс: у всіх — однакові дипломи, а знання дуже різняться.

Ми давно говоримо про введення у нас інституту суду присяжних. Тільи діло доходить до конкретних кроків, як тут же знаходяться, сказати б, люті опоненти потрібної справи — вона роками зависає в повітрі. Найоптмальніша схема — це коли до трьох суддів додаватимуться дванадцять присяжних. Будь-яка найскладніша справа, переконаний, вирішуватиметься чесно, справедливо і за нашими загалом то непоганими законами.

 

А.Артемчук,

кандидат в народні депутати України,

висунутий шляхом самовисування

Переглядів: 476 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024