Вівторок, 07.05.2024, 22:23
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Квітень » 25 » ЩОБ ОБСІЯТИСЯ І ОБСАДИТИСЯ УСПІШНО
10:03
ЩОБ ОБСІЯТИСЯ І ОБСАДИТИСЯ УСПІШНО

ЩОБ ОБСІЯТИСЯ І ОБСАДИТИСЯ УСПІШНО

 

   У кожного подільського хлібороба весняний клопіт найоптимістичніший: квітневий день затим, як кажуть, рік годуватиме. З осені, взимку дуже хвилювалися ці наші хліборобські серця — погодні умови надто били по озимині. Але нині ситуація не така вже й загрожуюча: озимі зернові, слава Бога, більш — менш непогано зійшли на 95 відсотках усіх засіяних площ.

  Що мають врахувати нині хлібороби? Для збереження зернової групи та стабілізації валового збору зерна пересів треба здійснити в основному ярими ранніми зерновими, а також — кукурудзою і гречкою. І лише десь 20 відсотків постраждалих площ — технічними культурами. Виконаємо ці поради агрономів — будемо, переконаний, з непоганим хлібом після жнив.

  Чи готові наші, районні агровиробники, до боротьби за врожай нинішного року? Загалом по області є навіть більше запланованого кондиційного насіння, вже закуплено до 90 відсотків міндобрив до потреби, половина необхідного пального. Це — в, сказати б, організованих сільгоппідприемствах.

  А як діла у мілких фермерів, в усіх сільських приватників? Люди, треба казати правду, в основному надіються на себе. І тут значного впливу на с/г процеси можемо досягти, відчувши серйозну увагу, допомогу з боку органів місцевого самоуправління. Голови сільсіких та селещних рад напряму зобов'язані допомогти кожному сільському хліборобу придбати насіння зернових, кормових культур, овочів, картоплі, отрутохімікати, мінеральні добрива. Скрізь чітко і організовано надавати послуги з обробітку грунту.

  Чому наголошую на ролі господарств населення? Бо питома вага їх у загальному доробку аграріїв області досить значна. Вони виробляють 20 відсотків зерна, 98 — картоплі, 65 — м'яса, 80 — молока, 24 відсотки яєць.

  І останнє. Не завжди у того дрібного фермера, сільського господарника є наявні кошти, щоб закупити те зерно чи міндобрива. Так ось, ряд банків, закрема, "Приватбанк”, "Райффайзен банк Аваль”, "Фінансова ініціатива” відкривають на час весняних польових робіт для сільських аграріїв ряд кредитних ліній. Поцікавтеся у банкірів, там, якна мене, є непогані для вас пропозиції.

  Прийшла довгожданна весна. Ожила світлими сподіваннями хліборобська душа. Давайте спільно допомогати у всьому їм, нашим невтомним трударям полів, щоб також спільно з честю виконати головну хліборобську заповідь: бути після жнив з великим хлібом.

Анатолій Артемчук 

ГО "Українська ініціатива”

artemchuk.info

Переглядів: 494 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024