Четвер, 02.05.2024, 08:49
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 25 » Реєстраційна служба як орган в системі виконавчої влади
18:44
Реєстраційна служба як орган в системі виконавчої влади

Реєстраційна служба як орган в системі виконавчої влади

Державнареєстраційна служба України створена на підставі Указу Президента Українивід 9 грудня 2010 року № 1085 / 2010 "Про оптимізаціюсистемицентральнихорганіввиконавчоївлади".

Також указом Президента УкраїнизатвердженоПоложення про Державну реєстраційну службу України. Відповідно до даного документу Державнареєстраційна служба України (Укрдержреєстр) є центральним органом виконавчоївлади, діяльністьякогоспрямовується і координуєтьсяКабінетомМіністрівУкраїни через Міністра юстиції України та входить до системиорганіввиконавчоївлади.

Укрдержреєстр є головним органом у системіцентральнихорганіввиконавчоївлади, основнимзавданнямякого є: реалізація державної політики у сферах державної реєстраціїактівцивільного стану, державної реєстраціїречових прав на нерухомемайно, державної реєстраціїюридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, реєстрації (легалізації) об'єднаньгромадян, іншихгромадськихформувань, статутівфондівзагальнообов'язкового державного соціальногострахування, якщоїхреєстраціяпередбачена законами, друкованихзасобівмасовоїінформації та інформаційних агентств як суб'єктівінформаційноїдіяльності, а такожвнесення на розглядМіністра юстиції Українипропозиційщодоформування державної політики у зазначених сферах.

Міністерство юстиції своїм наказом від 02.02.2012 №198/5 затвердило перелікреєстраційних служб Головнихуправлінь юстиції в АвтономнійреспубліціКрим, в областях, містахКиєві та Севастополі, районних, районних у містах, міських у містахобласногозначення та міськрайонних управлінь юстиції.

            На прикінці 2011 року утворено реєстраційну службу Ізяславського районного управління юстиції. Після проходження всіх необхідних законодавчих процесів наказом Міністерства юстиції України від 05.07.2012 р. № 431/к  Ращик Анатолій Ілліч призначений на посаду начальника реєстраційної служби Ізяславського районного управління юстиції, яка знаходиться за адресою: м.Ізяслав, вул. Шевченко 10-б. тел. 4-30-59.

 

До структуриреєстраційноїслужби відносяться:

 

            - відділ державної реєстраціїактівцивільного стану;

            - відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно;

            - відділ з питань легалізації об'єднань громадян.

 

Основним завданням відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно є:

·                    забезпечення реалізації державної політики у сфері державної реєстрації прав;

·                    проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень або відмова у їх реєстрації;

·                    підготовка пропозицій щодо формування та реалізації державної політики у сфері державної реєстрації прав.

·                     

Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

·                    здійснює державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень відповідно до закону;

·                    здійснює заходи щодо підвищення ефективності роботи у сфері державної реєстрації прав;

·                    надає інформацію про зареєстровані права на нерухоме майно та їх обтяження відповідно до закону;

·                    забезпечує взяття на облік безхазяйного нерухомого майна відповідно до закону;

·                    приймає та видає документи, пов’язані з проведенням державної реєстрації прав, взяттям на облік безхазяйного нерухомого майна, наданням інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

·                    забезпечує ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

·                    вносить пропозиції реєстраційній службі щодо удосконалення роботи Відділу;

·                    здійснює взаємодію з державними реєстраторами юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

·                     організовує і бере участь у проведенні форумів, семінарів, нарад, інших заходів, здійснює інформаційну та видавничу діяльність з питань, що належать до його компетенції;

·                     інформує громадськість про свою діяльність та про стан проведення державної політики у визначених сферах діяльності;

·                     розглядає звернення громадян, народних депутатів, а також запити установ та організацій, на публічну інформацію з питань, що належать до компетенції відділу;

·                     здійснює інші повноваження, передбачені законами України та іншими актами законодавства у визначених сферах діяльності.

Відділрозпочинаєсвоюдіяльністьзгіднозаконодавства з 01 січня 2013 р., до 31.12.2012 року реєстрацію речових прав на нерухоме майно здійснюють БТІ.

 

     Основними законодавчими актами, що регулюють порядок державної реєстрації прав є: Закон України від 11 лютого 2010 року "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень" та інших законодавчих актів України", Закон України від 9 грудня 2011 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення реалізації прав на нерухоме майно та їх обтяжень при їх державній реєстрації», Порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, Порядок надання витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно., Порядок ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 

Головний спеціаліст відділу

державної реєстрації речових прав

на нерухоме майно                                                                                           В.І.Бойко

Переглядів: 655 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024