Вівторок, 07.05.2024, 15:25
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Квітень » 17 » РАЗОМ ПРИБЕРІМО НАШ ДІМ, НАШУ УКРАЇНУ
15:58
РАЗОМ ПРИБЕРІМО НАШ ДІМ, НАШУ УКРАЇНУ

РАЗОМ ПРИБЕРІМО НАШ ДІМ, НАШУ УКРАЇНУ

     Весною, коли оживає природа, оживає душа, руки самі тягнуться до якогось прибирання — господи, подвір'я у своєму власному будинку, двору у багатоповерхівці, вулиці, на котрій мешкає. Слава Богу, наш подільський край, ваш район чи село не відносяться до екологічно брудних територій країни. І це треба цінити, систематично підтримувати належний стан нашого довкілля.

     Знаю, що коли голова обласної ради Микола Дерикот звернувся до всіх мешканців області взяти активну участь у прибиранні територій наших міст, селищ та сіл, -сотні, тисячі подолян  відгукнулися на цей добрий заклик. І скажу вам чесно: вже набагато приємніше пройтися чи проїхатися Білогір'ям, багатьма селами району. Але довкілля — це, образно кажучи, така штука, що потребує постійної уваги. А не лише під релігійне чи державне свято, з нагоди якогось районного чи міського ювілею. То пам'ятаймо це і займаймося цим постійно. Бо не секрет, що в деякі села району, на окремі околиці райцентру соромно завітати — сміття, як на звалищі, чагарі, дороги у вибоїнах, ніде нічого не підфарбовано, навіть не підметено. А пройдіться поймами окремих подільських річок, зупиніться біля лісків — гори пакетів із сміттям, купи пластикових пляшок. Де ви подібне побачите в Європі, до якої ми так всі прагнемо?

     Давайте, отож, наводити порядок в нашій спільній господі не від випадку до випадку, а постійно, з бажанням, з уболіванням, зацікавлено і організовано. Це, вважаю, не вартує таких вже й великих грошей, щоби повсюдно організувати постійні конкурси на кращий двір, вулицю, село, райцентр тощо. Думаю, що варто відродити традицію, коли учні кожної сільської школи брали під свою опіку одну вулицю села, систематично, в не від випадку до випадку, прибирали її, допомогали це робити старикам, які на ній мешкали тощо. Так само і в містах та райцентрах — кожна організація повинна відповідати за певну міську чи райцентрівську територію. А органам місцевого самоврядування взяти ці питання під неослаблений контроль.

     Подоляни! Не залишаймося байдужими до цієї загальної справи. Ми всі повинні добре затямити: чистота нашого краю разпочинається з власної оселі, прибудинкової територіі, вулиці, майдану, всього села чи міста загалом

Анатолій Артемчук 

ГО "Українська ініціатива”

artemchuk.info

Переглядів: 481 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024