Неділя, 28.04.2024, 18:20
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Квітень » 15 » Про виявлення вибухонебезпечних предметів
17:07
Про виявлення вибухонебезпечних предметів

Експрес-інформація

"Про виявлення вибухонебезпечних предметів ”

Минуло вже понад 70 років, як відгриміли останні бої Великої Вітчизняної війни. Але й досі багатостраждальна українська земля зберігає в собі страшні залишки тієї пори – бомби, снаряди, міни, авіабомби, гранати, патрони.

З початку 2012 року в Хмельницькій області виявлено та знешкоджено 1388 одиниць боєприпасів.

Як правило цей небезпечний "арсенал" лежить в землі і найчастіше знаходять вибухонебезпечні предмети під час будівельних робіт, проведенні сільськогосподарсько-польових робіт та збиранні грибів у лісі. Знаходяться і «колекціонери», що збирають небезпечні диковинки різних часів, наражаючи на небезпеку не тільки себе, а й сусідів. Звертаємо увагу і ще на одну небезпечну «підприємливість» деяких громадян – здачу застарілих боєприпасів на прийомні пункти металобрухту. При цьому вони не замислюються, що заробляючи копійки піддають смертельній небезпеці велику кількість людей: на приймальних пунктах, далі - при транспортуванні і зрештою – на металургійних підприємствах під час переплавки металобрухту. Досить часто життя та здоров’я великої кількості невинних людей ставиться під загрозу.

 В зв’язку з цим Держслужба з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області застерігає:

Шановні громадяни, пам'ятайте: брати вибухонебезпечний предмет у руки, переносити його, кидати у вогонь, розбирати тощо – смертельно небезпечно для вас та оточуючих!

Навіть найбільш уразливі частини боєприпасів (підривачі, детонатори) десятками років за будь–яких умов зберігання не втрачають своєї смертоносної сили. Час та неналежні умови зберігання не впливають на вибухівку і запали, навіть висмикувальні шнури не перегнивають. Не варто намагатись самому розібратися зі знайденим підозрілим предметами. У деяких боєприпасах для ускладнення їх зняття та знешкодження, крім традиційних підривачів, додатково встановлюються різноманітні «сюрпризи», з якими і досвідченим саперам, навіть застосовуючи спеціальне спорядження, нелегко (а інколи – і неможливо) справитися.

Якщо все ж таки виявили невідомий (підозрілий)   вибухонебезпечний предмет,  то в першу чергу необхідно:

-  позначити місце знаходження огородивши його;

- встановити добре видимий орієнтир, по можливості - вивісити прапорці червоного кольору і виставити охорону;

- потім негайно повідомити про знахідку у військовий комісаріат, міліцію чи управління (відділ) з надзвичайних ситуацій – 101, де чітко вказати місце знаходження небезпечного предмета, свою адресу та телефон для можливості отримання піротехніками необхідної додаткової інформації.

 

Провідний фахівець служби цивільного захисту

в Ізяславському районі

ТУ МНС у Хмельницькій області

капітан служи цивільного захисту

Купець О.В.

Переглядів: 408 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024