П`ятниця, 03.05.2024, 04:56
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Січень » 23 » Підсумки роботи прокуратури району щодо розгляду звернень громадян у 2011 році
16:07
Підсумки роботи прокуратури району щодо розгляду звернень громадян у 2011 році

Підсумки роботи  прокуратури району щодо розгляду

 звернень громадян у  2011 році

 Організація роботи з розгляду звернень громадян є одним із важливих напрямків діяльності органів прокуратури Ізяславського району, спрямована на захист конституційних прав і свобод людини і громадянина, зміцнення законності і правопорядку. Відповідно до ст. 12 Закону України "Про прокуратуру", прокурор розглядає заяви і скарги про порушення прав громадян та юридичних осіб, крім скарг, розгляд яких віднесено до компетенції суду. Крім того, прокурор здійснює нагляд за додержанням вимог законодавства щодо порядку розгляду скарг всіма органами, підприємствами, установами, організаціями та посадовими особами, проводить особистий прийом громадян.

Аналізуючи роботу прокуратури Ізяславського району за вказаним напрямком прокурорського нагляду, слід відзначити, що протягом 2011 року на розгляд прокуратури Ізяславського району надійшло 329 письмових звернень від громадян. Значна частина звернень (221) стосувалась питань, які підлягають розгляду та вирішенню безпосередньо працівниками прокуратури, 106 звернень направлено для вирішення в інші відомства: Ізяславський РВ УМВС України в Хмельницькій області, управління Пенсійного фонду в Ізяславському районі, Ізяславське районне управління юстиції тощо, оскільки порушені в зверненнях питання належали до компетенції цих органів та вимагали попереднього вирішення вказаними установами.

Із розглянутих працівниками прокуратури, 91 звернення стосувалось питань слідства та дізнання, яке проводиться працівниками Ізяславського РВ УМВС України. Основною причиною надходження скарг громадян на рішення оперативних працівників Ізяславського РВ  УМВС в області є те, що прийняті ними рішення є необ’єктивними, проведені ними перевірки є поверховими та неповними, а в деяких випадках через неналежне виконання покладених на них обов’язків.

При наявності підстав, в ході розгляду звернень громадян, прокуратурою Ізяславського району вживаються заходи прокурорського реагування, які спрямовані на поновлення порушених прав громадян та притягнення винних осіб до передбаченої законодавством відповідальності. За результатами задоволених звернень у поточному році прокуратурою району вносились приписи та протести на незаконні дії та рішення посадових осіб та організацій, а також заявлялись позовні заяви в інтересах громадян до Ізяславського місцевого суду.

У 2011 році працівниками прокуратури Ізяславського району прийнято на особистому прийомі 183 громадянина, з яких 78 – особисто прокурором.

За вказаний період проведено ряд перевірок додержання вимог законодавства про звернення громадян в діяльності органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування. За результатами перевірок виявлено численні порушення законодавства при розгляді звернень громадян, на усунення яких внесено 7 приписів та подань, винних осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Максимальна ефективність діяльності органів прокуратури Ізяславського району щодо розгляду звернень громадян досягається виключно належною організацією роботи, якісним і повним розглядом і перевіркою звернень, які надійшли, вирішенням поставлених питань, здійсненням контролю за зверненнями, направленими за підвідомчістю на вирішення, персональною відповідальністю кожного працівника за доручену ділянку роботу.

Помічник прокурор Ізяславського району

М.А.Шнайдер юрист 2 класу

 

Переглядів: 516 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024