Понеділок, 06.05.2024, 06:37
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Березень » 21 » Перший крок зроблено. Черга за наступними
13:05
Перший крок зроблено. Черга за наступними

Перший крок зроблено. Черга за наступними

Громадська  організація"Українська ініціатива" рішуче виступає за здоровий спосіб життя  


    Нарешті Верховна Рада "заворушилася": прийнято закон про заборону сигарет та тютюнопаління .  Якщо глибоко задуматися, то дивні ми люди-всі добре розуміємо, яку шкоду здоров'ю наносить паління,  але … продовжуємо курити, не забороняємо цього робити своїм дітям, мовчки спостерігаємо, як нас обкурюють співробітники на роботі, ті люди, з якими поряд стоїмо на зупинці громадського транспорту тощо . І ось, можна вважати, перша ластівка . Тепер діло за тим, як ми спільно боротимемося з цим, на жаль, теж спільним злом.
     Мені не раз доводилося бувати за кордоном . І скажу з усією відповідальністю, що світ нарешті усвідомлює, яку величезну загрозу людству приносить куріння . Європа, хоч теж і з протестами "заядлих курильників ",  але поволі відмовляється від цигарок та сигаретного диму . Ним вже не пахне в практично усіх закладах громадського харчування, ресторанах тощо . До речі, там навіть інша культура паління. Спробуйте,
як у нас, кинути недопалка на тротуар,  - вам навіть прості перехожі зауважать за це . А поліцейський без усіляких там вибачень одразу  ж оштрафує . То давайте наслідувати розумних європейців . І нашим спільним лозунгом має стати десь приблизно такий :"Геть взагалі паління з нашого спільного українського дому!".
     Принагідно хотів би  кілька слів сказати про іншу українську біду – алкоголізм . В думаймося в такі цифри: щороку в країні від алкогольної залежності помирає  24 тисячі наших співмешканців . В ДТП гине майже 5 тисяч осіб, а 40 тисяч українців через горілку стають каліками . Бо серед головних причин тих ДТП – управління авто в нетверезому стані . Гинемо, як на війні. Хоча ні з ким, слава богу, не воюємо .  То я ось до чого веду:
хотілося б, щоб Верховна Рада прийняла відповідні закони і щодо реклами алкоголю, пива, зокрема . Щоб ця "спокуса" нарешті зникла з наших телеекранів,  білбордів, рекламних стендів у магазинах та супермаркетах.
  
Настав час не говорити про алкоголізм, а наполегливо з ним боротися . Усім разом . Усіма засобами. Скажімо, належною роз'яснювальною роботою громадськості . Відповідних державних структур тощо.
    У нас  усіх особливе  занепокоєння має викликати дитячий алкоголізм, схильність молоді до вживання та зловживання пивом,  слабоалкогольними напоями . Дивіться: за даними Дитячого фонду ООН/ЮНІСЕФ/ 33 проценти опитаних в Україні дітей вперше спробували алкоголь у 13-15 років, 15 процентів підлітків притулилися до чарки в 10-11 років, а у 16-17 років майже усі підлітки більш-менш попивають спиртне .
   Молодь – майбутнє України . І нам треба докладати максимум зусиль. Щоб це майбутнє  було здоровим фізично і морально .
                                                                                                                           

       А. АРТЕМЧУК.
                                                                                                                        голова ради ГО"Українська ініціатива"

                                                                                                                               artemchuk.info

Переглядів: 468 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024