Неділя, 05.05.2024, 10:32
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Липень » 16 » ПЕНСІЙНИЙ ФОНД НАДАЄ РОЗ'ЯСНЕННЯ:
17:56
ПЕНСІЙНИЙ ФОНД НАДАЄ РОЗ'ЯСНЕННЯ:

Про зміни в нарахуванні пенсій  з 1 липня 2013 року.

          Із 1 липня нинішнього року набув чинності За­кон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсій» (№231-VII), яким внесе­но зміни до низки законів: «Про загальнообов'язкове державне пенсійне стра­хування», «Про пенсійне забезпечення осіб, звіль­нених з військової служби, та деяпв інших осіб», «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язко­ве державне соціальне страхування», «Про дер­жавну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам».

Законодавчо врегульо­вано наступні питання: за­рахування до страхового стажу часу перебування у відпустці у зв'язку з вагіт­ністю та пологами; випла­ти пенсії по втраті году­вальника дітям, які досягли 18-річного віку, в пе­ріод перерви у навчанні; зміни механізму перера­хунку пенсій з 1 березня кожного року тощо.

        Сьогодні управління Пенсійного фонду України в Ізяславському районі  надає детальне роз'яснення окремих по­ложень даного закону.

1. Щодо зарахування до страхового стажу періоду отримання допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.

 Законом-231 внесено зміни до п.15 ст.11 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», якими врегульовано питання включення до страхового стажу періодів перебування жінки у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами й одержання у зв’язку із цим допомоги по вагітності і пологах.  Так як  до 1 липня 2013 р. на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами не нараховувались внески на загальнообов’язкове державне пенсійне  страхування, тому при призначенні пенсій період перебування жінок у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, починаючи з 1 січня 2004 року, не зараховувався до страхового стажу.

З 1 липня 2013 року особам, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю і пологами (70 календарних днів до пологів і 56 після пологів (70 - у разі народження двох або більше дітей та у разі ускладнених пологів)) і отримують допомогу, ця відпустка зараховуватиметься до страхового стажу.

 

           2. Щодо виплати пенсії у зв’язку з втратою годувальника дітям, які досягли 18-річного віку, в період перерви у навчанні.

          Відповідно до статті 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» дітям, після досягнення 18 років, пенсія у зв’язку з втратою годувальника виплачувалась лише за період навчання за денною формою у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах. За місяці перерви у навчанні між закінченням навчання в одному із зазначених закладів та вступом до іншого навчального закладу або в період між завершенням навчання за одним освітньо-кваліфікаційним рівнем та продовженням навчання за іншим, виплата зазначеної пенсії не проводилась. 

         Законом-231 з 1 липня 2013 року внесено зміни в зазначену статтю і надано право отримувати пенсію у зв’язку з втратою годувальника дітям, які до досягнення ними 23-річного віку навчаються за денною формою навчання, в періоди перерви в навчанні, але за умови, що така перерва не перевищує чотирьох місяців.

         Для продовження виплати пенсії подається довідка навчальних закладів про продовження навчання непрацездатними членами сім’ї померлого годувальника.

          За більш детальною інфомацією ви можете звернутись в Приймальню для громадян управління Пенсійного фонду в районі за адресою: м.Ізяслав, вул.Шевченка, 14 , кабінет № 1 або зателефонувавши на "гарячу " лінію управління за номером 4 01 56.

                      

                              Управління Пенсійного фонду України в Ізяславькому районі.

Переглядів: 598 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024