Неділя, 05.05.2024, 23:02
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Червень » 20 » Організація профілактичної роботи з особами, які відбувають покарання, що не пов’язані з позбавленням волі
13:01
Організація профілактичної роботи з особами, які відбувають покарання, що не пов’язані з позбавленням волі

Організація профілактичної роботи з особами, які відбувають покарання, що не пов’язані з позбавленням волі

  Пріоритетним напрямком діяльності прокуратури є нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, зокрема, при виконанні покарань не пов’язаних з позбавленням волі.

Виховна та профілактична робота з особами, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі є основною діяльності кримінально-виконавчої інспекції та міліції.

Основними функціями, які здійснюють працівники кримінально-виконавчої інспекції у процесі виконання покарання у виді громадських робіт, є облік засуджених, роз’яснення порядку і умов відбування покарання, погодження з органами місцевого самоврядування переліку об’єктів, на яких засуджені особи відбувають громадські роботи, та види робіт, що можуть ними виконуватись. Крім того, працівники інспекції контролюють додержання умов відбування покарання засудженими і власником підприємства за місцем відбування громадських робіт, підтримують контакти з органами внутрішніх справ, кримінальною міліцією у справах неповнолітніх та службою у справах неповнолітніх при міських та районних держадміністраціях, а також з громадськими формуваннями.

До функцій органів внутрішніх справ, що пов’язані із проведенням індивідуально-профілактичної роботи з особами, засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, відносяться такі, як: розшук засуджених осіб, місцезнаходження яких невідоме; привід засуджених, які без поважних причин не з’явилися за викликом до інспекції або суду.

Працівники служби дільничних інспекторів міліції та кримінальної міліції у справах неповнолітніх міських і районних органів внутрішніх справ ведуть облік осіб таких засуджених, проводять з ними індивідуально-профілактичну роботу, спрямовану на їх виправлення, попередження порушення громадського порядку та інших прав громадян, а також учинення ними нових злочинів.Дані функції, хоча і передбачають проведення індивідуально-профілактичної роботи органами внутрішніх справ, однак її зміст зводиться до попередження нових злочинів через контроль за засудженими особами, конвоювання та привід засуджених осіб, які ухиляються від відбування покарання.

Варто зазначити, що 50 % осіб, що перебувають на обліку в Ізяславському МРВ КВІ, становлять особи молодого віку: від 18 до 35 років, 5 % - неповнолітні. Належне виконання органами кримінально-виконавчої інспекції та Ізяславського РВ УМВС України в Хмельницькій області своїх функцій, є запорукою попередження вчинення повторних злочинів, особами, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності та перебувають на обліку КВІ. 

Однак, як показали прокурорські перевірки, вказані органи свої функції виконують на недостатньому рівні, мають місце недоліки і проблеми у практиці діяльності Ізяславського РП МРВ, районного відділу міліції, зокрема, не достатнім чином організована робота дільничних інспекторів міліції з особами, що перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекцій, не налагоджена взаємодія КВІ з сільськими радами щодо визначення об’єктів відпрацювання засудженими громадських робіт. У зв’язку з чим прокуратурою в поточному році внесено подання начальнику Ізяславського РВ УМВС України в Хмельницькій області та начальнику Ізяславського РП МРВ КВІ з вимогами до усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

 

Прокурор прокуратури Ізяславського району

з питань нагляду за додержанням законів

при виконанні судових рішень у кримінальних

провадженнях та інших примусових заходів                                                           Р.Семенюк

Переглядів: 532 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024