Понеділок, 29.04.2024, 05:48
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Лютий » 1 » ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Хмельницької області
17:24
ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Хмельницької області

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ

про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру

на території Хмельницької області станом  на 07-00 годину 01 лютого 2012 року.

 

1.      Щодо обстановки з пожежами

Минулої доби в області виникло 5 пожеж.

31 січня о 9:30 Старокостянтинівські рятувальники МНС гасили пожежу надвірної будівлі в селі Залісся Старокостянтинівського району. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено 14 метрів квадратних покриття, перекриття та речі домашнього вжитку. Причиною пожежі послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Збиток від пожеж сягнув 3000 гривень. На місці пожежі травмована громадянка 1938 року народження, яка отримала опіки обличчя 1-го ступеня. Вона була госпіталізована в Старокостянтинівську центральну рай лікарню.

А близько 10 години ранку Віньковецькі рятувальники МНС та пожежні місцевої пожежної команди села Зіньків гасили пожежу літньої кухні в селі Яснозіря Віньковецького району. Внаслідок пожежі вогнем знищені 35 метрів квадратних перекриття та 500 кілограмів сіна. Причиною пожежі послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електромережі. Збиток від пожежі сягнув 12000 гривень.

О 22:40 Кам’янець – Подільські рятувальники МНС гасили пожежу літньої кухні в селі  Слобідка Гуменецька, Кам’янець-Подільського району. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджене покриття, перекриття та домашні речі. Причиною пожежі послужило, знову ж таки, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Збиток встановлюється.

Вже 1 лютого після опівночі Славутські рятувальники МНС гасили пожежу житлового будинку в селі Миньківці Славутського району. Внаслідок пожежі вогнем знищені 35 метрів квадратних покриття, перекриття та домашні речі. Пожежа виникла від пічного опалення. Збиток  встановлюється.

Близько 1 години ночі Шепетівські рятувальники МНС та пожежні місцевої пожежної команди села Городнявка гасили пожежу житлового будинку в селі Червоний Цвіт Шепетівського району. Внаслідок пожежі вогнем знищене покриття на площі 60 метрів квадратних. Причина пожежі, знову ж, пічне опалення. Збиток склав 3000 гривень.

З початку року в області виникло 87 пожеж, на яких виявлені 14 загиблих осіб, з них 2 дітей. Загальні збитки від пожеж складають більше 500 тисяч гривень.  Під час гасіння пожеж були врятовані 7 чоловік.

Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час використання пічного опалення!

Запам’ятайте: Під час експлуатації пічного опалення не допускається:

- залишати печі, які топляться, без догляду або доручати нагляд за ними дітям;

- користуватися печами й осередками вогню, які мають тріщини;

- розміщати паливо та інші горючі речовини безпосередньо перед топковим отвором;

- сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;

- застосовувати для розпалювання печей легко займисті та горючі речовини;

- використовувати для топлення дрова, довжина яких перевищує розміри топки;

- здійснювати топлення печей з відкритими дверцятами топки;

- закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо.

Для попередження виникнення пожеж радимо не використовувати саморобні обігрівачі. Не можна залишати опалювальні прилади без нагляду, навіть на короткий термін.

Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні обігрівачів, газового і електричного обладнання та устаткування. Ретельно дотримуйтесь правил пожежної безпеки. Пам'ятайте: несправне пічне опалення, використання саморобних електрообігрівачів одні з основних причини пожеж та загибелі людей на них.

 

2. Загибель та травмування людей по причині переохолодження:

З початку року на території області від переохолодження загинула 1 особа, а до медичних закладів звернулося 20 осіб,  яким надана невідкладна медична допомога.

31 січня до Дунаєвецького райвідділу УМНС надійшло повідомлення про те, що за результатами розтину тіла громадянки 1963 року народження, яке було виявлене 29 січня в селі Стара Гута Дунаєвецького району, причиною смерті являється загальне переохолодження організму.

Цього ж дня до швидкої допомоги  Віньковецької центральної рай лікарні звернулася жителька села Нові Нетечинці, громадянка 2000 року народження з признаками обмороження. Після обстеження лікарем було встановлено діагноз відмороження пальців ступней  ніг 1-2 ступенів.

А до травматологічного відділення Городоцької ЦРЛ поступив громадянин 1978 року народження  з обмороженням 2-го ступеня обох ступнів ніг.

Шановні мешканці та гості Хмельниччини! При довготривалому перебуванні на відкритому повітрі, особливо за умов високої вологості, сильному вітрі та мінусових температур виникає переохолодження та навіть обмороження.

Запам’ятайте декілька правил аби не потрапити до складної ситуації при сильному холоді:

-   статистика свідчить про те, що усі важкі обмороження з ампутацією кінцівок виникають, коли людина перебуває у стані важкого алкогольного сп’яніння, тому не вживайте алкогольних напоїв;

-   не паліть на морозі;

-   носіть просторий одяг. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло.

-   верхній одяг бажано носити непромокаючий;

-   у взуття необхідно вкладати теплі устілки;

-   не виходьте на мороз без рукавиць та шарфу;

-   не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас;

-   слідкуйте за обличчям друзів, особливо за носом, вухами та щоками, звертайте увагу на зміну їх кольору, а друзі повинні слідкувати за станом вашого обличчя;

-   не дозволяйте обмороженому місцю знов замерзнути, це може призвести до більш значних пошкоджень;

Якщо ви не любите екстремальних відчуттів, то у великий мороз не виходьте з приміщення без потреби! Врешті-решт пам’ятайте, що найкращий спосіб вийти з неприємної ситуації – це до неї не потрапляти.

 

3. Наслідки ускладнення погодних умов

Станом на 20 годину 31 січня поточного року в населених пунктах області, спільно з місцевими органами влади утворено та забезпечено роботу 339 пунктів обігріву населення у розгорнутих наметах та окремих об’єктах громадського призначення.

За чергову добу пункти обігріву відвідало 336 осіб. Всього за період з 26 по 31 січня пункти обігріву відвідали 1230 осіб.

Нагадаємо, що пункти обігріву були розгорнуті з метою організації заходів щодо попередження випадків переохолодження людей, надання у період низьких температур допомоги населенню, в першу чергу мало захищеним верствам. Такі пункти розгорнуті у кожному районному центрі та містах обласного підпорядкування.

 

Інформацію надав:

Старший інспектор Центру пропаганди

Управління МНС у Хмельницькій області

Олексій Черкасов

Переглядів: 532 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024