Понеділок, 29.04.2024, 02:51
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Вересень » 18 » Обмеження у праві виїзду за кордон
14:04
Обмеження у праві виїзду за кордон

 

Виконання рішення суду здійснюється органом державної виконавчої служби у порядку, передбаченому Законом України «Про виконавче провадження», та розпочинається з відкриття виконавчого провадження постановою державного виконавця.

Державний виконавець протягом трьох днів з моменту отримання заяви про примусове виконання рішення суду про стягнення коштів та оригіналу виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження та надає боржнику строк для добровільного виконання рішення суду, який не може перевищувати семи днів. У разі невиконання рішення суду в зазначений строк, державний виконавець здійснює заходи примусового виконання рішення суду,   крім того, у разі ухилення боржника від виконання зобов’язань, покладених на нього рішенням, державний виконавець може звернутися з поданням до суду за місцезнаходженням відділу ДВС, щодо встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника – юридичної особи за межі України до виконання зобов’язань за рішенням.

Відповідно до положень Закону України «Про порядок виїзду з України та в’їзд в Україну громадян України»  наявність в особи   невиконаних зобов’язань, покладених    на  неї  судовим  рішенням,  є підставою  для обмеження її у праві виїзду за межі України.

          Існуючий  на  сьогодні  порядок  виїзду  за  кордон  осіб,  які    мають невиконані зобов'язання,  покладені на них рішеннями судів, у тому числі  зі  сплати  аліментів, штрафів, шкоди та інших видів стягнень підлягає додатковому  міжвідомчому врегулюванню. Тобто, коли особа  має непогашену заборгованість за будь-яким виконавчим документом, що знаходиться на виконанні у відділ державної виконавчої служби, її суд може обмежити у праві виїзду за кордон за поданням державного виконавця.

В подальшому,  державний виконавець не пізніше наступного дня після  надходження  ухвали  суду  про  тимчасове  обмеження  особи     (боржника) у праві виїзду за межі України до виконання  нею  своїх зобов'язань  направляє  засвідчену  судом  копію  цієї  ухвали для виконання до Адміністрації Державної прикордонної  служби  України (01034,  м. Київ, вул. Володимирська, 26) на ім'я Голови  Державної  прикордонної   служби   України.

             Адміністрація Державної   прикордонної   служби   України  не пізніше наступного дня після надходження  зазначеної  ухвали  суду приймає  її  до  виконання,  про  що повідомляє листом відповідний орган державної виконавчої служби. В Адміністрації   Державної   прикордонної   служби   України постановку  на  контроль осіб (боржників),  яких згідно з судовими рішеннями тимчасово обмежено у праві виїзду за межі України або їх зняття  з контролю,  готуються  Окремим  центром   управління  ризиками Державної прикордонної служби України.  

               У разі  виконання  боржником відповідних зобов'язань,  у тому числі  аліментних,  та  у  зв'язку  із   закінченням   виконавчого провадження  на  підставі частини першої пункту 8 статті 49 Закону України  "Про  виконавче  провадження" ,    державний виконавець    виносить   відповідну   постанову   про          закінчення     виконавчого      провадження,   копія     якої   підлягає  обов'язковому        направленню до Адміністрації Державної прикордонної служби України для своєчасного зняття особи (боржника) з контролю.

За останній  час  державними виконавцями відділу державної виконавчої служби Ізяславського районного управління юстиції було направлено до Ізяславського районного   суду  Хмельницької  області  - 38 подань  про  обмеження  у  праві  виїзду   за  межі України, з них - 28 подань державних виконавців було задоволено. В практиці  діяльності відділу державної виконавчої служби Ізяславського районного управління юстиції  траплялися випадки коли особа обмежена у праві виїзду за кордон намагалася його перетнути, однак працівники митної служби повертали таку особу назад.

В зв’язку з наведеними обставинами відділ державної виконавчої служби Ізяславського районного управління юстиції попереджає боржників про необхідність своєчасного виконання своїх майнових зобов’язань перед стягувачами .                

 

Спеціаліст 2-ї категорії відділу

державної виконавчої служби

Ізяславського районного управління юстиції                               О.М. Сачук

Переглядів: 549 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024