Субота, 27.04.2024, 22:20
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Лютий » 27 » «Надмірне вживання алкоголю-основа трагедій на пожежах»
11:19
«Надмірне вживання алкоголю-основа трагедій на пожежах»

«Надмірне вживання алкоголю-основа трагедій на пожежах»

      На сьогоднішній день на Хмельниччині виникло 102 пожежі, що на 17% менше ніж за аналогічний період минулого року. Під час ліквідації яких було виявлено 13 загиблих осіб.  Як свідчить статистика, найбільша кількість пожеж виникає саме у житловому секторі, що становить понад 90 % від загальної кількості. Основними причинами пожеж у житловому секторі залишаються необережне поводження з вогнем, порушення протипожежних вимог при влаштуванні та експлуатації приладів опалення,   порушення правил монтажу і експлуатації електроустановок, а також необережність під час куріння.

          Так 6 лютого 2012 року в с. Жовтневе Кам’янець-Подільського району на пожежі, що виникла в допоміжній споруді житлового сектору (літньої кухні) виявлено тіло громадянина «І» 1971 року народження. За версією слідства, чоловік, зморений алкоголем, заснув у ліжку із запаленою сигаретою, внаслідок чого отруївся продуктами горіння. Обставини які призвели до загибелі молодого чоловіка на пожежі доволі банальні: алкогольна залежність спочатку позбавляє сімейного затишку, людині нічого не залишається, як орендувати тимчасове житло в селі, заробляючи на життя різноробочим. Проте  любов до оковитої не зникає, чергова п’янка позбавляє чоловіка життя, не знімаючи навіть взуття він заснув не погасивши цигарку.                                             

Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення-основне завдання Ізяславського районного відділу Управління Держтехногенбезпеки у Хмельницькій області. До проведених заходів залучені усі працівники, які здійснюють відпрацювання населених пунктів, проводять роз’яснювальну роботу із соціально-незахищеними вестами населення. Проте,  щоб привести помешкання одиноких, пристарілих громадян в належний протипожежний стан, змусити неблагонадійних мешканців відмовитися від алкогольної та тютюнової залежності і розпочати усе з чистого аркуша паперу,  цього не достатньо Лише з початку року 8 громадян втратили життя на пожежі перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Через несправність приладів пічного опалення пішли з життя 3-є осіб та 2 людини виявлено на пожежі,  причиною якої стало коротке замкнення електромережі.

        Ізяславський районний відділ Управління Держтехногенбезпеки у Хмельницькій області закликає:  НЕ БУДЬ БАЙДУЖИМ! Можливо, саме ти зможеш попередити біду! Адже, інколи достатньо просто навідати горе-сусіда, проявити небайдужість, тим самим можливо врятувати чиєсь життя.

                                                                                               

       Ізяславський РВ Управління Держтехногенбезпеки  у Хмелбницькій області

Переглядів: 440 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024