Четвер, 02.05.2024, 13:30
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Січень » 10 » На сторожі державної власності.
13:56
На сторожі державної власності.

На сторожі державної власності.

 

26 січня відзначають своє професійне свято, 20-ти річний ювілей з дня створення служби, працівники Державної фінансової інспекції України. Дану оновлену назву отримала Державна контрольно ревізійна служба України з 2012 року  в результаті реформування відповідно до Указу Президента України від 09.12.2010 року № 1085/2010 „Про оптимізацію органів виконавчої влади” та постанови Кабінету міністрів України від 20.07.2011 року № 765 „Про утворення територіальних органів Державної фінансової інспекції”.  

Шепетівська об’єднана державна фінансова інспекція здійснює свої повноваження на території 5-ти районів - Шепетівський, Славутській, Ізяславський, Полонський та Білогірський та 3-х міст обласного підпорядкування – Шепетівка, Славута, Нетішин.

Головними  завданнями  органу державного фінансового контролю є:  здійснення  державного фінансового контролю за використанням і збереженням  державних  фінансових  ресурсів, необоротних та інших активів,  правильністю  визначення  потреби  в бюджетних коштах та взяттям  зобов’язань,  ефективним  використанням  коштів  і майна, станом   і   достовірністю  бухгалтерського  обліку  і  фінансової звітності  у  міністерствах  та  інших  органах  виконавчої влади, державних    фондах,   фондах   загальнообов’язкового   державного соціального   страхування,   бюджетних   установах   і   суб’єктах господарювання   державного   сектору   економіки,   а   також  на підприємствах,   в   установах   та  організаціях,  які  отримують (отримували  у  періоді, який перевіряється) кошти з бюджетів усіх рівнів,   державних   фондів   та   фондів   загальнообов’язкового державного     соціального    страхування    або    використовують (використовували   у  періоді,  який  перевіряється)  державне  чи комунальне  майно  (далі - підконтрольні установи), за дотриманням законодавства на всіх стадіях бюджетного процесу щодо державного і місцевих   бюджетів,   дотриманням   законодавства   про  державні закупівлі, діяльністю суб’єктів господарської діяльності незалежно від   форми   власності,   які   не  віднесені  законодавством  до підконтрольних  установ,  за  рішенням суду, винесеним на підставі подання  прокурора  або  слідчого  для  забезпечення розслідування кримінальної справи.

 Запорукою стабільної роботи інспекції є відповідальне ставлення до своїх обов’язків та глибокі знання в фінансовій сфері. Значний внесок  у формування потужного кадровий потенціалу та у становлення служби внесли бувші начальники відділів КРУ Василь Іванович Лук’янчук, Валентина Володимирівна Габінет, Панчук Яків Якович, Котик Ірина Володимирівна, Ковальчук Павло Павлович, Горобець Ірина Федорівна, Федорук Світлана Анатолівна.

Нині інспекцією очолює висококваліфікований, рішучий керівник - Заверуха Володимир Олександрович.

 

На виконання планів роботи завдань Держфінінспекції України, Держфінінспекції в Хмельницькій області, доручень правоохоронних органів,  Шепетівською об’єднаною державною фінансовою інспекцією за 2012 рік забезпечено належний рівень виконання завдань щодо здійснення державного фінансового контролю за використанням бюджетних коштів державного та комунального майна, дотриманням фінансового законодавства.

Результат роботи відображається в наступних показниках.

Проведено 40 ревізій та 98 комісійні перевірки на підприємствах, установах, організаціях та  158 зустрічних звірок.

За результатами ревізій виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму 5,6 млн. грн., в тому числі:

-         недоотримано фінансових ресурсів 1,2 млн. грн.;

-         операції з ресурсами проведені з порушенням чинного законодавства 4,4 млн. грн.., із яких  недостачі матеріальних цінностей – 1,7 млн. грн.

Завдяки вжитим заходам забезпечено відшкодування і поновлення незаконних витрат та недостач ресурсів на загальну суму 4,5 млн. грн., в тому числі  забезпечено надходження коштів до державного бюджету в сумі  2,1 млн.грн. та до місцевого бюджету 62,7 тис.грн.

За результатами переданих матеріалів до правоохоронних органів порушено 15  кримінальних справ.

З ініціативи інспекції звільнено 15 осіб з вини яких допущено порушення в тому числі 3 керівники.

За 2012 рік складено 149 протоколів про адміністративне правопорушення за ст. 164-2. Притягнуто 149 осіб до адміністративної відповідальності на яких накладено штрафи на загальну  суму 35,79 тис. грн., які фактично сплачено.

До суду направлено 1 справу про адміністративне порушення за ст. 164-14 КУпАК за порушення законодавства про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти тендерного законодавства та  2 справи за ст. 164-12 за порушення бюджетного законодавства.

Складено 1 протокол  про порушення вимог ч.1. ст.6. Закону України «Про засади запобігання у протидії корупції».

За 2012 рік при проведенні ревізій виявлено 15 операцій на суму 1,1 млн.грн., що мають ознаки шахрайства, які передано до Державної служби фінансового моніторингу України.

З метою повного усунення порушень інспекцією ініційовано перед правоохоронними органами на протязі 2012 року 11 позовів, для відшкодування виявлених фінансових порушень та 18 позовів перед об’єктом контролю. Самостійно Державною фінансовою інспекцією в Хмельницькій області заявлено 6 позовів з метою відшкодування порушень виявлених Шепетівської ОДФІ.

 

Це лише цифри, але за ними стоїть кропітка, наполеглива робота працівників відділу. Кожен ревізор володіє ґрунтовними, глибокими знаннями у фінансово-бюджетній сфері і по іншому не може бути оскільки людина, яка перевіряє має бути більш обізнана ніж перевіряємий. Велике значення для досягнення високих результатів має вдосконалення своїх знань, підвищення кваліфікації та самоосвіта. Кожен ревізор є самодостатнім фахівцем який може забезпечити належний рівень проведення ревізії та реалізації матеріалів. Та все ж високих результатів досягається завдяки злагодженій  роботі всіх працівників, які працюють як єдиний механізм. Кожен працює на межі своїх можливостей, адже якщо один працівник недопрацювуватиме - більше навантаження припадатиме на інших. В колективі налагоджено доброзичливі відносини, які ґрунтуються на взаємовиручці. При вирішенні складних завдань професійного характеру працює весь колектив. Когось виділити як кращого працівника неможливо. Так само як неможливо визначити кращу струну в гітарі.

Ревізорська робота складна не тільки через необхідність володіти знаннями у різних сферах господарювання, а в значній мірі і психологічно. Тому інспектором можуть працювати тільки морально сильні особистості. Не секрет, що ревізора ніхто не хоче сприймати як друга. Це людина, яка прийшла перевірити і наказати, тому відношення часто неприязне. Посадові особи об’єктів контролю іноді всіляко перешкоджають у проведенні ревізії: несвоєчасно надають необхідні документи тощо. Та це не так, адже і керівник підприємства і головний бухгалтер і ревізор хочуть одного, щоб на належному рівні була фінансово-бюджетна дисципліна. Навіть якщо порушення виявлено і на посадову особу накладено штраф - це також позитив. Адже дію порушення зупинено і посадова особа знову його не вчинить, адже розумні люди двічі на одні і ті ж граблі не наступають.

Завдяки активній співпраці з правоохоронними органами, органами влади та місцевого самоврядування вдалося налагодити фінансово-бюджетну дисципліну на належному рівні. Цей процес триває і надалі буде удосконалюватись та  поглиблюватись.

Робота інспекції не зводиться лише до проведення ревізій. Значимим є те, що працівники інспекції беруть активну участь у колегії  та робочих нарадах районних державних адміністрацій, у нарадах-семінарах з керівниками та бухгалтерами підприємств, установ та організацій. 

Я впевнений, що порушень на об’єктах контролю, де проводились ревізії силами нашої інспекції щоразу буде менше, оскільки керівництво об’єктів контролю розуміє, що покарання в разі наявності порушень не уникнути.

Інспекція працює під гаслом: ”Найкращий результат роботи-відсутність порушень на об’єктах контролю завдяки проведені ревізійній та профілактичній роботі”.

Телефон довіри Шепетівської об’єднаної держфінінспекції 03840-4-04-55. Контроль за збереження державного майна та коштів громадський обов’язок кожного.

Переглядів: 856 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024