Понеділок, 29.04.2024, 15:16
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Червень » 1 » На Хмельниччині проведено семінар-нараду
11:31
На Хмельниччині проведено семінар-нараду

На Хмельниччині проведено семінар-нараду щодо попередження виникнення пожеж на об’єктах збирання, зберігання та переробки нового урожаю

Літня пора – чи не найвідповідальніша для українців. Враховуючи сучасну економічну обстановку в країні, постійне подорожчання всіх продуктів харчування майбутній урожай цікавить кожного в нашій державі. Зберегти урожай до зернини, не дати йому перетворитися на чорний попіл – основне завдання хліборобів і, звичайно, працівників державного пожежного нагляду краю. Вогонь і все, що з ним пов‘язане при невмілому, недбалому поводженні з ним може завдати великого лиха, призвести до втрати зернових, загибелі людей та завдати державі значних матеріальних збитків. Багато пожеж хліба на корені можна було б уникнути, якби керівники господарств «не забували» подбати про протипожежний захист вирощеного урожаю. Саме з цього приводу 27-го травня на Хмельниччині проведена семінар-нарада з першими заступниками голів райдержадміністрацій області, представниками агропромислового комплексу Хмельницької облдержадміністрації та начальниками відділів (секторів) наглядово-профілактичної діяльності облуправління МНС.

Під час семінару присутні на прикладі Богданівецького елеватору ознайомилися з вимогами пожежної безпеки, протипожежним станом об’єкту, сучасною зернозбиральною технікою. Учасники наради мали змогу побачити дії рятувальників МНС в ліквідації умовної пожежі на зерносушарці.

Після навчань з присутніми проведена нарада, на якій з вступним словом виступив заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Володимир Галищук, в свою чергу заступник начальника облуправління МНС Євген Данилюк довів обстановку з виникненням пожеж на об’єктах збирання, зберігання та переробки урожаю, окреслив основні проблемні питання щодо забезпечення пожежної безпеки на цих об’єктах та шляхи їх вирішення.

Особливу увагу він звернув на необхідності створення підрозділів місцевої пожежної охорони в сільській місцевості. Під час семінар-наради присутні вирішили: заслухати керівників, де стався найгірший стан господарств по виконанню робочого плану організації протипожежного захисту урожаю на координаційних радах з питань безпечної життєдіяльності населення при райдержадміністраціях; розглянути питання забезпечення протипожежного захисту урожаю зернових та технічних культур на засіданнях колегій Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, виконкомів міських, селищних і сільських рад, агроформувань усіх форм власності; вжити заходів щодо недопущення спалювання сухої трави, стерні, соломи, пожнивних залишків під час збирання, зберігання нового урожаю; провести наради з керівниками місцевої пожежної охорони, пожежно-сторожової охорони господарств, добровільних пожежних дружин, інженерами по техніці безпеки агроформувань усіх форм власності та об’єктів щодо забезпечення охорони урожаю від пожеж, організувати чергування та виділення коштів на утримання підрозділів місцевої пожежної охорони; розгорнути в засобах масової інформації широку пропаганду заходів пожежної безпеки при збиранні та переробці врожаю 2011 року. 

УМНС у Хмельницькій області.
Переглядів: 517 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024