П`ятниця, 03.05.2024, 23:43
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Листопад » 23 » На Хмельниччині активно впроваджуються системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій
12:01
На Хмельниччині активно впроваджуються системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій

Враховуючи значну кількість небезпечних речовин, складні технологічні процеси, що застосовуються на підприємствах, а також беручи до уваги фізичний стан більшої частини обладнання, терміни служби якого в більшості випадків перевищує 20-25 років, ризик виникнення надзвичайних ситуацій дуже високий.

А тому дані фактори вимагають постійного, а головне завчасного проведення цілого комплексу превентивних організаційних та інженерно-технічних заходів направлених на визначення і вивчення всіх можливих причин виникнення надзвичайних ситуацій, розробки та впровадження першочергових заходів профілактичного характеру.

Одним із головних шляхів зниження ризику виникнення НС та подій, зменшення і виключення людських втрат, матеріальних збитків шляхом попередження виникнення НС та вчасного реагування на них є обладнання потенційно небезпечних об'єктів (виробництв) автоматичними системами раннього виявлення загроз надзвичайних ситуацій та тих надзвичайних ситуацій, що сталися, а також системами оповіщення про надзвичайні ситуації працюючого персоналу та населення, яке перебуває в зонах можливого ураження небезпечними чинниками (далі Системи).

Працівниками Управління Держтехногенбезпеки в області разом із представниками підприємства, що займається монтажем та обслуговуванням даних систем, протягом жовтня-листопада поточного року змонтовано та  здійснено перевірки готовності та комплексне випробування автоматики в дії на 6 автозаправних станціях ТОВ «РУМ ЛТД» та 2 хімічно-небезпечних підприємствах Прирельсовій базі ДП «Довжоцький спиртовий завод», ВАТ «Лактіс» ДП «Аромат». Наразі тривають монтажні роботи на ДП «Довжоцький спиртовий завод», ПП «Летичівський маслозавод» та ПП «Красилівський молочний завод».

На сьогоднішній день 28 потенційно небезпечних об’єктів Хмельниччини обладнано цією надсучаснішою системою.

У подальшому система централізованого спостереження об’єднає всі підприємства із підвищеним рівнем небезпеки області, що дасть змогу звести до мінімуму загрози виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

 

Довідково: Комплекс систем виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій являє собою сукупність технологічних датчиків, сигналізаторів тощо, які контролюють небезпечні параметри обладнання і навколишнього середовища. Тобто, попередньо автоматика інформує не про факт виникнення ситуації (вибух, пожежа, витік небезпечних речовин), а про загрозу такого (перевищення гранично допустимих параметрів роботи обладнання) із послідуючим оповіщенням керівного складу та працюючого персоналу потенційно-небезпечних об’єктів про загрозу чи виникнення надзвичайних ситуацій. В подальшому, при виникненні надзвичайної ситуацію, автоматично через спеціальні пристрої мовного, звукового та візуального оповіщення здійснює оповіщення відповідальних посадових осіб органів МНС, виконавчої влади та населення, що проживає або знаходиться в прогнозованих зонах ураження небезпечними чинниками потенційно небезпечних об’єктів.

 

Андрій Савчук головний інспектор відділу техногенної безпеки

Управління Держтехногенбезпеки в Хмельницькій області

Переглядів: 954 | Додав: yurik_kuchma | Теги: На Хмельниччині активно впроваджуют | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024