Четвер, 02.05.2024, 03:31
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Січень » 14 » «Куріння в нетверезому стані закінчилося трагічно»
16:49
«Куріння в нетверезому стані закінчилося трагічно»

 «Куріння в нетверезому стані закінчилося трагічно» 

Протягом двох днів нового року на Хмельниччині виникло 5 пожеж, на одній з яких було виявлено загиблого господаря. Усі п’ять пожеж виникли у житловому секторі, причиною загорянь в переважній кількості стала людська недбалість та необережність під час поводження з вогнем.

Так, 1 січня 2013 року виникла пожежа у житловому будинку села Соколівка, Ярмолинецького району, Хмельницької області. Господар втратив життя у власній оселі.  За версією слідства, чоловік, зморений алкоголем, заснув у ліжку із запаленою сигаретою, внаслідок чого отруївся продуктами горіння. Зі слів сусідів, 58 річний громадянин «В» проживав один у приватному будинку, працював, але поряд з тим був схильний до зловживання алкоголем. Саме алкогольна залежність за часту  стає каталізатором вогняних трагедій.  В ході проведення розслідування, під час якого намагалися встановити загиблу особу та обставини виникнення пожежі вразила байдужість односельчан до горе-сусіда. Люди не знали ні прізвища, ні точної дати народження, ніхто не навідувався до самотнього чоловіка, доля якого не цікавила сусідів. Лише, налагодивши контакт з рідними, вдалося встановити загиблу особу. Підсумок доволі банальний: у вирі сімейних скандалів через алкоголь чоловік покидає родину, переїжджаючи жити у сільську місцевість. Залишаючись на одинці з самим собою любов до оковитої не зникає,  друзів не має, лише товариші по чарці, родичам та сусідам стає байдуже подальша доля чоловіка.

Алкоголь плюс куріння - це можливість згоріти у власному ліжку: 85% загиблих  на пожежах перебували в  нетверезому стані. Людина, яка перебуває в стані алкогольного сп’яніння, не здатна адекватно сприймати реальність, слабо контролює свої рефлекси, позбавлена інстинкту самозбереження. В таких випадках люди не тільки нехтують власним життям, але й за часту ставлять під загрозу життя оточуючих. Отже і розраховується за свою необережність самою дорогою ціною.

Управління Держтехногенбезпеки у Хмельницькій області вкотре звертається:

Шановні   громадяни!

-       Не паліть цигарок лежачи у ліжку;

-       будьте обережні з вогнем побуті;

-       не залишайте без нагляду дітей, особливо малолітніх;

-       не використовуйте саморобні електронагрівачі;

-       не експлуатуйте печі що мають тріщини;

-       не використовуйте для обігріву приміщень газові плити;

-       не залишайте без нагляду розпалені печі та включені електронагрівальні прилади;

Навіть якщо ви не знаєте смаку алкоголю та цигарки, ви також в будь-який момент можете постраждати через оковиту! Не будьте байдужими саме Ви зможете попередити біду, інколи просто, навідавши горе-сусіда, Ви можливо врятуєте чиєсь життя!

Переглядів: 435 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024