Понеділок, 29.04.2024, 09:02
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Лютий » 27 » Хмельницька область: співробітники МНС та Держтехногенбезпеки продовжують проводити навчання населення на селі
18:30
Хмельницька область: співробітники МНС та Держтехногенбезпеки продовжують проводити навчання населення на селі

Хмельницька область: співробітники МНС та Держтехногенбезпеки продовжують проводити навчання населення на селі

         

Територіальне управління МНС у Хмельницькій області вкрай стурбоване ситуацією з пожежами. Так з початку року в області виникло 148 пожеж, 93% з яких виникли у житловому секторі. Загальні збитки від пожеж складають близько 700 тисяч гривень.

У зв’язку з цим та з метою попередження пожеж та випадків загибелі людей на них, в період з 21 по 23 лютого, співробітниками МНС спільно з фахівцями Держтехногенбезпеки провели комплексне відпрацювання житлового сектору на території населених пунктів Летичівського району.

В першу чергу перед початком відпрацювання за участю голови Летичівської райдержадміністрації проведено міжвідомчу нараду з активом району, на якій визначені населені пункти, найбільш уражені пожежами та сформовані бригади з представників МНС, Держтехногенбезпеки, міліції та соціальних служб.

Рейдові бригади здійснили обходи особистих домоволодінь громадян. Особлива увага приділена мало захищеним верствам населення, самотнім особам похилого віку, інвалідам, багатодітним та неблагополучним сім’ям, а також тим, хто зловживає спиртними напоями.

Під час відвідування помешкань виявлялась велика кількість порушень, зокрема у влаштуванні пічного опалення, у приміщеннях знаходились оголені дроти електромережі, люди використовували саморобні нагрівальні прилади, палили в приміщеннях та складали дрова біля печей. По мірі можливості ці порушення усувались на місцях, а громадяни ознайомлювались з основними правилами, яких необхідно дотримуватись для того, щоб в їх будівлях не виникла пожежа. Також їм вручались пам’ятки із основними заходами безпеки.

Водночас співробітники МНС перевіряли системи протипожежного водопостачання, гідранти, водонапірні вежі, природні вододжерела та під’їзди до них. Саме їх наявність та справність забезпечують швидке та успішне гасіння пожежі.

Територіальне управління МНС у Хмельницькій області нагадує, що найчастіше загоряння у житлових будинках відбуваються через замикання та перенавантаження електромережі, перегрівання печей, появи в кам'яній кладці тріщин, а також у результаті застосування для розтоплювання горючих і легкозаймистих рідин.

ТУ МНС у Хмельницькій області.

Переглядів: 707 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024