Неділя, 05.05.2024, 21:50
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Вересень » 25 » ЯК ЗАПОБІГТИ ПОЖЕЖАМ ТА ТРАГІЧНИМ НАСЛІДКАМ
18:02
ЯК ЗАПОБІГТИ ПОЖЕЖАМ ТА ТРАГІЧНИМ НАСЛІДКАМ

ЯК ЗАПОБІГТИ ПОЖЕЖАМ ТА ТРАГІЧНИМ НАСЛІДКАМ

 КОРИСТУЮЧИСЬ ПРИЛАДАМИ ОПАЛЕННЯ ?

            Щороку в  Україні через порушення правил улаштування печей і нагрівальних приладів та користування ними виникає близько 3,7 тис. пожеж, що становить 9% від їх загальної кількості. Частично пожежі закінчуються трагічно, особливо, коли винуватець пожежі перебуває  в нетверезому  стані. З настанням  опалювального сезону кількість таких пожеж помітно зростає.

            Вже в поточному році на території м. Ізяслав та району виникло 24 пожежі на пожежах виявлено троє загиблих осіб. По причині порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення виникло 3 пожежі.

            Як же запобігти цоьому лихові, як зробити прилади опалення не джерелом пожеж, а джерелом тепла, що забезпечить нормальну життєдіяльність людини ?

            Передусім, треба пам’ятати , що печі та інші опалювальні прилади повинні бути справними,  постійно ретельно перевірятися. Несправні опалювальні пристрої не повинні допускатися до експлуатації.

·         При улаштуванні пічного опалення слід дотримуватися вимог, правил пожежної безпеки, а саме: при перетині димоходами перекриття будівлі необхідно встановлювати протипожежні переділки до горючих конструкцій на відстані 50 см. від димаря.

·         Біля кожної печі пред топковим отворм на горючій підлозі слід прибити металевого листа розміром не менше як 0,5х0,7 м.

·         Відстань від печей до меблів, шаф та іншого обладнання має становити не меньше як 0,7 м., від топкових отворів – не меньше як 1,25 м.

·         Забороняється розпалювати опалювальні печі легкозаймистими та горючими рідинами, залишати печі в яких горить вогонь без нагляду, доручати розпалювати печі та нагляд за ними дітям.

З настанням холодів зростає небезпека виникнення пожеж в приватному  секторі громадян. Це пояснюється в першу чергу тим, що в період експлуатації печей є випадки їх перегріву. Інколи біля печей розташовують медлі, розвішують килими, сушать одяг, дрова і т.д., що катигорично забороняється.

            Щоб не сталося прикрих випадків через пожежі, які тягнуть за собою значні матеріальні збитки, а подекуди і людськи жертви, слід суворо дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті та на виробництві.

 

Ст. інспектор Ізяславського РВ УДТБ у Хмельницькій області

Гошовський А.В.

Переглядів: 1067 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024