Неділя, 05.05.2024, 13:53
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 27 » «Як вберегти врожай від вогню»
17:57
«Як вберегти врожай від вогню»

Експрес-інформація

«Як вберегти врожай від вогню»

Літо - відповідальна пора для хліборобів. Під час жнив усі сільськогосподарські підприємства роблять все можливе, щоб без втрат зібрати і зберегти зерно.

Найпоширенішою причиною пожеж під час жнив являється необережне поводження з вогнем у хлібних масивах. Найменша необережність з вогнем - паління, кинутий недопалок, розведення багать, спалювання пожнивних залишків, а також технічна несправність збиральних машин і порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації, іскри від сільгоспмашин можуть призвести до знищення врожаю.

Пожежі на хлібних масивах поширюються дуже швидко. При високому і густому масиві зернових культур, сильному вітрі і посушливій погоді лінійна швидкість поширення пожежі може досягати 8-9 м/с.

При пожежах хлібних масивів у період дозрівання і збирання хлібів вогнем знищуються зростаючі злаки, а також сільськогосподарська техніка, яку використовують на збиранні врожаю. Пожежі хлібних масивів нерідко поширюються на трав'яний покрив степів, чагарники, ліси, будівлі що знаходяться поблизу. Степові або лісові пожежі можуть, в свою чергу, перейти на хлібні масиви.

Великі площі полів, віддаленість їх від населених пунктів, відсутність поблизу вододжерел нерідко сприяють поширенню пожеж на значні площі і ускладнюють їх гасіння.

Якщо в полі спалахне вогонь, матеріальні втрати будуть колосальними, тому зберегти урожай - першочергове завдання для хліборобів. Саме тому, треба бути свідомим та чітко виконувати вимоги пожежної безпеки. Тому МНС закликає керівників сільськогосподарських підприємств на період збирання урожаю організовувати чергування пожежної техніки на полях підприємств.

При виникненні пожежі на хлібному масиві, негайно потрібно повідомити пожежно-рятувальну службу за номером 101, потім приступити до оборювання осередку пожежі по периметру, щоб унеможливити поширення полум’я далі. До приїзду пожежних підрозділів необхідно намагатися самостійно ліквідувати пожежу наявними силами і засобами та пристосованою до гасіння технікою.


Начальник служби цивільного захисту майор служби ц/з                                                                                 К.М. Дзюбій

Переглядів: 464 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024