П`ятниця, 19.04.2024, 18:50
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Грудень » 9 » Як уберегтись від квартирних крадіїв!
18:57
Як уберегтись від квартирних крадіїв!

Як уберегтись від квартирних крадіїв!

Кримінальна практика свідчить, що здебільшого зловмисники проникають у квартири чи домівки  за відсутності господарів.

Майже шістдесят відсотків таких крадіжок  скоюється за наводкою. Тому дуже важливо, щоб злодії не знали, коли вас немає вдома, які цінності маєте у своєму помешканні. У більшості випадків «домущник» не забереться у квартиру, коли не буде переконаний, що господарі залишили її на тривалий час. Отже, коли вирушаєте у відпустку, виїдаєте до родичів, не кажіть про це без потреби. Лише обмежене коло людей повинно знати, на який термін залишаєте помешкання.

Злодії, як правило, потрапляють до чужої квартири через вхідні та балконні двері, вікна і квартирки. Найбільш надійно захистити домівку сигналізацією з підведенням до пульту централізованої охорони. Для її встановлення звертайтеся до територіального підрозділу державної служби охорони. У квартирах, які були під охороною, крадіїв затримують у 99 відсотках. У тих випадках, коли злодії не були затриманні, підрозділи охорони компенсували власнику квартири збитки від крадіжки. Якщо довіряєте сусідам, домовтеся з ними про спільну охорону домівки. Системи сигналізації ефективніші, коли мають автономне живлення.

Якщо ви тільки-но отримали квартиру в новому будинку, досвідченні криміналісти радять не квапитися з укріплюванням передніх дверей-це може викликати небажану цікавість сторонніх. Є кращий вихід. Не міняючи передніх, відразу ставте міцні другі двері. Вони повинні бути надійні та міцні. Петлі треба встановити так, щоб вони були заховані, інакше зловмисники можуть  їх спиляти. Можна встановити цільнометалеві двері, але монтаж провести так, щоб злодії не могли підчепити їх ломом. Коли  двері виготовлені з тонкого листового заліза, злочинці легко можуть відкрити їх, як консервну банку. Приклейте до них зсередини на сталевий лист епоксидною смолою плитку або листок нержавіючої сталі. Надійно, коли вхідні двері мають два замки. Один, так би мовити, для повсякденного використання, інший – серйозніший.

Вікна та балконні двері необхідно оснастити металевими гратами. Особливо це стосується помешкань першого і останнього поверхів, а також тих, до вікон яких підведені пожежні драбини, висять гілки дерев і тому подібне. Щоб уберегти такі квартири від серйозних злодіїв, до решіток також треба підвести сигналізацію.

Якщо є така можливість і бажання, заведіть собаку. Повірте, кращого сторожа вам не знайти. Вона підніме шум уже при спробі злому, і ви будете не тільки врятовані від квартирної крадіжки, але навіть позбавленні від необхідності міняти зламаний замок. Речі залишенні без догляду стаються легкою здобиччю для злочинців.

Що робити коли Вас обікрали:

Ви повернулися додому і виявили зламаними або відчиненими вхідні двері:

- Не заходити в квартиру;

- Нічого не торкатися; нічого не переставляти, залиште все на своїх місцях;

- Негайно телефонуйте до правоохоронних органів та повідомте, про факт скоєння  крадіжки і чекайте виїзду на місце події слідчо-оперативної групи;

- Не заходячи в помешкання, перевірте, чи немає там сторонніх, наглядайте за квартирою до приїзду працівників міліції. Коли побачите злочинців і не маєте змоги їх затримати, запам’ятайте їхні прикмети, одяг, марку, номер і колір автомашини, в якому напрямку вони від’їхали.


Інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями  Ізяславського РВ УМВС України в Хмельницькій області  лейтенант міліції Х.С. Чепуліс

 

Переглядів: 620 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024