Неділя, 28.04.2024, 18:47
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Лютий » 12 » Ізяславське міжрайонне управління Головного управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області інформує
19:12
Ізяславське міжрайонне управління Головного управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області інформує

Ізяславське міжрайонне управління Головного управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області інформує

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я та Національної академії медичних наук в Україні в епідемічний сезон з грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій 2012-2013 років прогнозується циркуляція нового штаму вірусу грипу АH3N2, який не реалізував в нашій країні свої епідемічні властивості, а також нового для України штаму вірусу грипу В. Не виключена можливість також циркуляція вірусу грипу АH1N1. За прогнозами науковців, в Україні очікується епідемічний процес середнього рівня інтенсивності. Тобто, вище, ніж минулого року, але нижче, ніж під час пандемії. Підвищення рівня захворюваності прогнозується  в лютому місяці поточного року.

       На сьогодні,  як  в області, так і в районі, епідемії грипу немає, але по Ізяславському району з третього тижня вже відмічається ріст захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями.  За січень місяць 2013 року по Ізяславському району зареєстровано 914 випадків захворювання гострими респіраторними вірусними інфекціями ( показник на 10 тисяч населення становить 194,2 випадки), що значно вище аналогічного періоду минулого року - 537 випадків (показник на 10 тисяч населення становив 114,0 випадків). Порівнюючи з минулим роком, виросла питома вага серед захворілих дітей: в січні 2012 році питома вага становила 65,5%, в січні 2013 року -75,2%.

Враховуючи активні міграційні процеси, перепади температури  повітря навколишнього середовища, зростає ймовірність загрози захворювання простудними хворобами.

 

Щоб не захворіти на гострі респіраторні вірусні інфекції необхідно:

- уникати людних місць, не стояти та не сидіти поруч із людьми з ознаками респіраторної інфекції, витримуйте хоча б мінімальну захисну відстань 1-1,5 метра;

- коли Ви кашляєте або пчихаєте, необхідно прикривати ніс та рот хустинкою;

- потрібно часто мити руки з милом, особливо після того, як Ви кашляли або чхали. Також, ефективним є протирання рук спиртовими антисептиками чи вологими серветками;

- намагайтеся не торкатися очей, носа або рота, оскільки вони є можливими «воротами» проникнення збудника; 

- харчуйтесь повноцінно: вживайте м'ясні, рибні, молочні страви, збагачуйте їжу вітамінами (капуста, морква, червоний буряк, цитрусові), не забувайте про природні фітонциди – часник, цибуля, хрін;

- постійно провітрюйте приміщення та проводьте вологе прибирання. Регулювання вологості повітря в приміщеннях є одним з важливих способів профілактики грипу.  Вірус  грипу знищується при вологості повітря більше 50 %.

Проте, на сьогодні, вирішити проблему грипу можна лише за допомогою вакцинації, тому що неспецифічні методи профілактики грипу, такі як загартовування, противірусні, загальнозміцнюючі та гомеопатичні препарати не захищають від конкретних штамів та підвидів вірусу грипу.

Вакцинація проти грипу не входить в обов’язковий календар щеплень, затверджений наказом МОЗ України, тому, щеплення проти грипу, в основному, проводяться як за  кошти підприємств так і за власні кошти громадян. На сьогодні в Україні зареєстровані наступні вакцини: Інфлувак (Нідерланди), Флюарикс (Німеччина), Інтанза та Ваксігрип (Франція).

Шановні ізяславчани та жителі району, піклуйтесь про своє здоров`я, а також про здоров`я оточуючих! Якщо Ви почуваєте себе погано, піднімається температура тіла, з’явились перші симптоми грипу - зверніться до лікарів. Лікування грипу є складною проблемою і повинно визначатися тільки лікарем.

 Не потрібно займатись самолікуванням, це - небезпечно.

Головний спеціаліст Ізяславського

міжрайонного управління

Головного управління Держсанепідслужби

у Хмельницькій області                                                            Т.О.Заморська

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 1138 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024