Четвер, 02.05.2024, 16:03
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 22 » Експрес-інформація Про небезпеку виникнення пожеж на об’єктах які будуть задіяні під час підготовки та проведення чергових виборів народн
16:42
Експрес-інформація Про небезпеку виникнення пожеж на об’єктах які будуть задіяні під час підготовки та проведення чергових виборів народн

Експрес-інформація

Про небезпеку виникнення пожеж на об’єктах які будуть задіяні під час підготовки та проведення чергових виборів народних депутатів.

З настанням осінньо-зимового опалювального сезону, часу, коли розпочнеться інтенсивне використання усіх можливих обігрівальних приладів, небезпека виникнення пожеж набирає загрозливих масштабів. Саме в цей період в Україні розпочато виборчу кампанію. Переважна кількість виборчих дільниць розміщена в приміщеннях сільських клубів, загальноосвітніх шкіл, фельшарсько-акушерських пунктів, сільських і селищних радах та інших аналогічним за призначенням об’єктах. Працівниками державної інспекції техногенної безпеки Хмельницької області здійснено ряд організаційних та практичних заходів спрямованих на приведення в належний протипожежний стан зазначених об’єктів. Але через слабке фінансування сільських та селищних рад, об’єктів підвідомчих освіті, культурі та охороні здоров’я чимало протипожежних заходів залишаються не виконаними. Про повну готовність виборчих дільниць можна твердити  після виконання усіх запропонованих у приписах протипожежних заходів. В першу чергу це стосується приладів пічного опалення, адже багато сільських клубів та інші подібні об’єкти ще не перейшли на централізоване опалення. Печі та груби в таких закладах потребують ремонту, а щоб бути впевненим у безпеці необхідно перевірити печі ліцензійною організацією із складанням відповідного акту про готовність до опалювального сезону. Водночас викликає занепокоєння стан електрогосподарства, електричні мережі в будинках культури тривалий час не  випробовувалися на опір ізоляції,  такі проводи та кабелі у будь-який момент можуть спалахнути від перенавантаження.

Ізяславський районний відділ Управління Держтехногенбезпеки в Хмельницькій області нагадує прості правила безпеки, яких слід дотримуватися під час підготовки та проведення чергових виборів народних депутатів :

 

1.       Виборча дільниця забезпечується не менш як двома сертифікованими вогнегасниками.

2.       Члени виборчих комісій проходять інструктажі про дотримання правил пожежної безпеки.

3.       Прилади опалення повинні відповідати вимогам протипожежних норм.

4.       Електромережа випробовується на опір ізоляції.

5.       Забороняється використання саморобних електронагрівальних приладів.

6.       Не задіяні під час виборів приміщення повинні бути зачиненими.

7.       Біля телефонних апаратів встановлюються таблички з номером виклику підрозділів пожежної охорони.

8.       На кожну дільницю розробляється план евакуації на випадок виникнення пожежі та інструкції про дотримання вимог пожежної безпеки.

9.       Приміщення виборчих дільниць повинні мати не менше двох евакуаційних виходів, шляхи евакуації вказані написом «ВИХІД». Евакуаційні виходи повинні бути вільними.

10.  На кожній виборчій дільниці наказом визначається особа, відповідальна  за дотримання протипожежного режиму.

11.  Забороняється використовувати відкритий вогонь (свічки, гасові лампи тощо). Виборчі дільниці на період підготовки та проведення виборів забезпечуються електричними ліхтарями. 

Знання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути загорання, а знання першочергових дій у разі пожежі-допоможе зберегти життя та матеріальні цінності!

Ізяславський районний відділ

Управління Держтехногенбезпеки

у Хмельницькій області

Переглядів: 473 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024