Понеділок, 06.05.2024, 04:31
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Травень » 28 » ЧОМУ ДОРОГІ УКРАЇНСЬКІ ДОРОГИ?
12:49
ЧОМУ ДОРОГІ УКРАЇНСЬКІ ДОРОГИ?

ЧОМУ ДОРОГІ УКРАЇНСЬКІ ДОРОГИ? 

   

Що не кажіть, а серйозний позитив від проведення в Україні Євро — 2012 вже спостерігається. Візьмемо лише один аспект — наші дороги. Траси на Львів, Донецьк, Харків змінилися прямо на очах. Сучасне покриття, такі ж розмітки, яскраві покажчики. Як каже один мій знайомий, хоч в цьому ми трохи наблизились до Євтопи. А наші очільники запевняють українство, що набрані темпи по будівництву та реконструкції шляхів України і після завершеня чемпіонату Європи будуть збережені. Це вселяє певну надію. Але...

   Я регулярно переглядаю нашу обласну газету "Подільські вісті”. До речі, в якій за підтримки нашої громадської організації "Українська ініціатива” виходить одна з найпопулярніших рубрик "Політичні гойдалки”. Так ось, в одному з останніх випусків "Гойдалок” дописувач газети розповів, як ремонтують дороги в одному з районів області. Це просто жахи. Ремонтники, не зупиняючи руху транспорту, просто кидали шуфлями щебінь у вибоїни на трасі — його практично одразу ж розносило навсебіч колесами вантажівок, надто — потужних фур. І справедливо питає у влади читач: кому потрібні такі ремонти, навіщо на вітер викидати державні кошти?

   Проблема українських доріг гостро стоїть не перший рік. І все на них, тих дорогах, робиться, це всі підтвердять, поспіхом, абияк, неефективно. Гроші списуються — толку ніякого.

   Особливо непокоїть стан доріг в наших глибинках. Споруджені ще за Союзу, вони поволі приходять в повну непридатність. Поїдьте кудись на  п'ятнадцять — двадцять кілометрів далі від райцентру — є такі, з дозволу сказати, дороги, що на них можна проїхати лише трактором. Від десятківсіл тягнуться ніким не відремонтовані путівці. Питається, як дістатися тамтешнім мешканцям до райцентру. А, не приведи Боже, до лікарні, на похорон, якусь іншу серйозну нагальщину.

   Так, щоби залатати всі без винятку "дірки” в районних бюджетах достатніх коштів традиційно не вистачає. Але треба ті, наявні, пускати на першочергове. Дороги — це артерії нашогоповсякденного життя і забувати про них не можна. Тому, вважаю, в бюджетах усіх рівнів, починаючи з районних, кошти на їх будівництво, ремонт, утримання повинні виділятися першочергово.

   І ще одне. На жаль, хибує порочна практика, що кошти на це виділяються чомусь в кінці року. І починається. Дороги можуть ремонтувати в сніг, весняну непогоду. Витратили — відрапортували. А толку з цього. Необхідно усім контролюючим органам суворо перевіряти, куди, коли, з яким ефектом витрачаються ці мільйони. Щоб нарешті позбавитися картин, подібних тим, які ви, шановні читачі, спостерігаєте щороку.

Анатолій Артемчук 

ГО "Українська ініціатива”

artemchuk.info

Переглядів: 521 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024