Понеділок, 29.04.2024, 10:33
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Лютий » 23 » Чекаємо книги «Веселе Надгориння»
13:38
Чекаємо книги «Веселе Надгориння»

Наше древнє місто - старовинний Ізяслав, має довгу історію. І воно на протязі віків відігравало свою роль у ставленні Української держави. Ми, жителі Ізяслава, гордимось минулим свого міста, але кожен з нас мріє і про його майбутнє.

То ж хочемо, бодай коротко, розповісти про перспективи розвитку нашо-го міста його жителям і населенню району.

На жаль, місто багато втратило через безгоспо-дарність минулих владних структур, і про це знають жителі Ізяслава.  Адже, навіть війна пощадила величні споруди помістя князів Сангушків, а їх розікрали, розволокли за останні десятиліття свої ж, місцеві злодії, при байдужості горе-керівників.

Те ж саме спостерігаємо і в наш час. Після того, як територія військового містечка стала нічийною, спритні руйначі умудрились зруйнувати і вивезти цеглу та інші матеріали з колишніх казарм, збудованих в 30-х роках минулого століття.

І лише маємо сказати спасибі керівництву Плуж-ненського аграрного ліцею, завдяки якому збереглось кілька казарм, відданих колишньою владою для його діяльності.  А можна було б і все містечко віддати в надійні руки...

І все ж таки, не все в місті розкрадено. Нинішня міська влада, на чолі з новообраним її головою Паньковським Валентином Станіславо-вичем, намітила цілий ряд заходів по відновленню і упорядкуванню міста. Нині ведуться пошуки шляхів щодо повернення місту його колишнього значення. І перше, що ми маємо зробити, це утвердити факт, що Пересопницьке Євангеліє, на якому дають клятву президенти України, починало свій шлях у селі Двірець Ізяславського району. В цьому селі, ми маємо поставити пам`ятний знак, або ж каплицю, яка засвідчила б це святе місце. Тоді і в Києві мають знати, що Пересопницьке Євангеліє бере свій початок на Ізяславщині. А ще, ми маємо заявити про себе те, що ізяславці - талановитий, веселий народ. І з цього приводу, на початку червня цього року, в нашому місті і в районі буде проведено фестиваль гумору і сатири. Цю ініціативу начальника районного відділу культури Леоніда Петровича Кача-нівського підтримали деле-гати районної конференції працівників культури та депутати районної і міської рад. Вони висловились за те, щоб підтримати матеріально цей захід. Адже, до Ізяслава прибудуть визначні діячі культури і літератури, а цей факт розширить горизонти пізнання Ізяслава. Знайом-ство з ним сприятиме включенню нашого міста в туристичний маршрут - Кам`янець-Подільський-Меджибіж-Старокостянти-нів-Острог-Львів.

Всім відомо, що столицею Болгарії є місто Софія. Але всьому слов`янському світу не менш відоме болгарське місто Габрово. Це столиця болгарського гумору. Габровські усмішки цитують в літературних джерелах багатьох країн.

Ми, ізяславці, хочемо започаткувати в нашому міс-ті центр гумору на Поділлі. І, як мовилось вище, в червні місяці буде проведено в Ізяс-лаві та районі Дні сатири і гумору. А перед тим, в місце-вій друкарні «Партнер-Прес», планується випустити книгу «Веселе Надгориння».

З розмови з директором видавництва Володимиром Івановичем Кучмою, автор цих рядків дізнався, що це вийде дійсно весела книга доброго настрою. В ній буде вміщено твори авторів Надгориння - гуморески, байки, веселі розповіді, сміховинки, аби читач переконався, що ізяславці - народ веселий і життєра-дісний. Книга випускати-меться при сприянні спонсорів-благодійників, імена яких з вдячністю розмістяться на найвидн-ішому місці, а також - за кошти самих авторів, які внесуть свій вклад у її видання. Тож, повідомляємо авторів і просимо якнайшвидше над-силати свої твори, а також, народні усмішки, до редакції газети «Партнер». До матеріалів слід додати коротку автобіографію і власне фото.

Книгу буде випущено в кінці березня і презентація її відбудеться у районному Будинку культури 1 квітня 2011 року.

Василь Кравчук

Переглядів: 662 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024