Понеділок, 06.05.2024, 19:50
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Серпень » 3 » Білогірщина – талантами багата…
15:02
Білогірщина – талантами багата…

Білогірщина – талантами багата…

     

  …Вони цю поїздку ще довго згадуватимуть. Згадуватимуть і ділитимуться враженнями, які отримали на фестивалі.

   У болгарському містечку Созополь пройшов  Міжнародний  молодіжний фестиваль мистецтв «Музи». Україну представляло багато танцювальних колективів, а один став переможцем, це білогірчани.  Учасники колективу дитячої музичної школи "Барви Поділля” і не сподівались на перемогу, вони просто хотіли спробувати, і у них  вийшло,  не тільки показати на що вони спроможні, але й прославити наше маленьке мало відоме містечко на всю Болгарію.

 У фестивалі так само брали участь колективи з Болгарії, Грузії, Молдови, Румунії, Португалії, Туреччини, Єгипту. Україну представляли також вихідці з Києва, Львова, Фастова та Хмельницького.

  «Барви Поділля» під керівництвом хореографа Оксани Юріївни Мельник, взяли участь у обласному регіональному фестивалі – конкурсі "Світ талантів Поділля», де стали переможцями. Альона Миколаївна  керівник народного колективу "Спалах "   запропонувала прийняти участь у міжнародному фестивалі, який мав відбутись у сонячній Болгарії.  Спочатку ми вагались: " каже Оксана з усмішкою” – потрібні були великі кошти, але дякуючи голові райдержадміністрації Валентину Заріцькому, який нам дуже допоміг, ми знайшли чимало спонсорів, звичайно саме більше нам допомогли батьки.

   Фестиваль  проходив десять днів, і на ці десять днів живописне містечко Созополь перетворилося в єдину сценічну площадку. Кожного вечора з 20 години вечора до 2 години ночі проходили концерти.

   На фестивалі було і циркове мистецтво, але переважали народні, бальні та сучасні танці.

   Ми приїхали в перед останній день фестивалю, тому і брали участь у гран – прі.  Представляли два українські танці "Поліську польку ” та "Гопак”. Наша українська народна  музика дуже запальна. Мені здалося, що такий танець краще сприйметься глядачами.  Ми виступали на гала-концерті, тому готувалися показати щось особливе, ділиться думками Оксана Юріївна. 

 Нам особливо було приємно, що наші українці вболівають один за одного, на відміну від інших країн. Львів’яни взяли із собою навіть наш прапор, протягом усього фестивалю, а особливо  коли на сцені з’являлися наші солісти, чи танцюристи, з трибун звучало лише одне слово: "Україна!”. І ведучі і глядачі нас підтримували, каже Оксана.

  Під час проведення фестивалю учасники ансамблю «Барви Поділля» познайомилися з історією міста Созополь,  ходили купатись на море, проводили весело час і на атракціонах, для нас проводили екскурсії по місту. Важливо зазначити, що болгари добре розуміли українську. Багато хто знає російську. Отож, спілкувалися вільно. Було багато туристів, які розмовляли російською.

   «Для дітей ансамблю«Барви Поділля»участь у фестивалі, це, по-перше, географічне пізнання. Учасники на власні очі побачили ландшафт і будівлі Болгарії.  По-друге, вони побачили барвисті танці народів світу у виконанні представників цих країн. Адже ніякої українець не станцює молдавський танець краще самого молдаванина. По-третє, знайомство і спілкування наших дітей з дітьми інших країн. По-четверте, можливість оздоровлення учасників ансамблю, так як сучасний Созополь є кліматичним курортом. І, звичайно ж, труднощі, які виникають у дорозі, виробляють характер, загартовують молодий організм. До 20 років в ансамблі формується фізично і духовно розвинена особистість »- ділиться враженнями художній керівник « Барви Поділля » Оксана Мельник.  

 Усі учасники фестивалю отримали дипломи та подарунки. Але найприємніше те, що ми повернулися додому з найвищою нагородою – Гран-прі. У дітей залишилось море емоцій від поїздки.  Оксана, має мрію повозити дітей по мірі можливості по усі Україні і не тільки.

  За словами керівника колективу, ансамбль «Барви Поділля» був запрошений на Міжнародний фольклорний дитячий фестиваль, який пройде цією восени в Чехії. Що ж побажаємо їм удачі і здійснення мрії.

                                                                          Зоя Долян

Переглядів: 557 | Додав: yurik_kuchma | Теги: Білогірщина – талантами багата… | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024