Субота, 04.05.2024, 07:22
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Серпень » 20 » Бережіть ліс від пожеж!!!
11:00
Бережіть ліс від пожеж!!!

Бережіть ліс від пожеж!!!

Величезної шкоди лісам завдають лісові пожежі. Пожежа надзвичайно небезпечна навіть тоді, коли вона поширюється лише по землі і не переходить на крони дерев. Гинуть не тільки дерева, а й птахи, звірі, вигоряє лісова підстилка і верхній шар ґрунту.

  Для запобігання пожежам ліс необхідно очищають від хмизу, сухостою, сміття, влаштовують спеціальні протипожежні смуги (бар’єри), на пісках і супіщаних землях вирощують стійкіші проти вогню листяні насадження, щоденно здійснюється наземне патрулювання лісових масивів та інше.

  Проте, зусиль одних лісокористувачів недостатньо. Як свідчить статистика, основною причиною виникнення пожеж в екосистемах є порушення протипожежних правил відпочиваючими та іншими людьми, які перебувають у лісі.

  З метою попередження пожеж в лісогосподарських підприємствах щорічно складають прогноз пожежної обстановки на весняно-літній і осінній періоди, який систематично уточнюють і доповнюють за даними метеообстежень. На основі цього прогнозу розробляють протипожежні заходи захисту лісів.

  Так, при високому ступені пожежної небезпеки одним із кардинальних, але найбільш дієвих заходів є обмеження відвідування лісів населенням в пожежонебезпечний період та заборона в’їзду на територію лісового фонду транспортних засобів.

  Слід зазначити, що вжиття заходів обмеження відвідування лісів не являються обмеженням щодо користування об'єктами права власності народу, а є тимчасовими (на період високої пожежної небезпеки), невідкладними профілактичними заходами, спрямованими на запобігання виникненню лісових пожеж.

  Встановлення на дорогах, що ведуть в лісові насадження наочної агітації, аншлагів (заборонних знаків) з інформацією про заборону в'їзду в ліс, в межах пожежонебезпечного періоду, є результатом праці лісокористувачів і виконання ними функцій щодо охорони лісу.

  Разом з тим, тимчасова відмова від перебування у лісах, є найменшим, що можуть зробити громадяни для збереження лісу та зниження ризику виникнення пожеж в пожежонебезпечний період.

  Вогонь, відкинутого у лісі чи поблизу, недопалка, розпалене багаття, за кілька хвилин може знищити те, що росло десятиріччями.

  Ізяславський РВ Управління Держтехногенбезпеки в Хмельницькій області звертається до усіх громадян:

  Утримайтесь від відвідування лісу у пожежонебезпечний період! Розумне користування дарами природи - невід'ємне право людини, то ж збережемо природні ресурси разом для наступних поколінь!

 

Ст. інспектор Ізяславського РВ

Управління Держтехногенбезпеки

у Хмельницькій області

Гошовський Андрій

Переглядів: 737 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024