Четвер, 02.05.2024, 05:28
Вітаю Вас Гість | RSS

   ПАРТНЕР

Курси валют
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Грудень » 13 » Щоб не зіпсувати свята
13:22
Щоб не зіпсувати свята

З наближенням Новорічних та Різдвяних свят наше місто вбирається у святкове мереживо яскравих ліхтариків, новорічних гірлянд та різнокольорових кульок. Жителі Ізяслава та району ретельно готуються до свят, у той час як Ізяславська міліція складає план заходів роботи в святкові дні.

Все активніше і азартніше стають наші громадяни, атакуючи стихійні ринки і магазини у пошуках святкової вибухівки.  Безпосередньо у новорічну ніч небо осяюється сотнями салютів і феєрверків. У повітрі пахне порохом, а міські вулиці стають схожими на «театр бойових дій» від петард та іншої піротехніки. Але якщо забути про заходи безпеки, а святкова вибухівка виявиться неякісною, то без жертв не обійтися. Більшість потерпілих – діти…

З метою профілактики незаконного обігу піротехнічних засобів та захисту громадян від травмування правоохоронці напередодні та під час святкування новорічних і різдвяних свят здійснюють комплекс профілактичних заходів щодо відпрацювання ринків, магазинів, комерційних структур, торговельних закладів, місць виготовлення, зберігання, можливої реалізації населенню піротехнічної продукції та місць масового відпочинку громадян.

У разі виявлення міліцією несертифікованої піротехнічної продукції, вона негайно буде вилучена.

Міліція застерігає громадян від придбання несертифікованої піротехнічної продукції, яка продається в невстановленому місці, без відповідних документів і несе в собі небезпеку.

Слід нагадати особам, які вирішили підзаробити продаючи піротехніку: продаж побутових піротехнічних виробів повинен здійснюватися через спеціалізовані підприємства торгівлі та спеціалізовані відділи (секції) підприємств з універсальним асортиментом непродовольчих товарів, приміщення яких обладнанні згідно з вимогами охорони праці, пожежної безпеки та відповідають технічним, санітарно-гігієнічним, технологічним нормам і правилам.

Реалізацію побутових піротехнічних виробів споживачам мають право здійснювати суб’єкти господарювання, діяльність яких пов’язана з обігом побутових піротехнічних виробів, за наявністю наступних документів:

-         Свідоцтво про реєстрацію;

-         Статут (для юридичних осіб);

-         Дозвіл на початок роботи, виданий органами державного пожежного нагляду та Держнаглядохоронпраці;

-         Копії свідоцтв (довідок) про проходження  спеціальної підготовки та допуску до роботи з піротехнічними виробами працівників, які мають такі допуски.

           Забороняється продаж побутових піротехнічних виробів, які не мають або втратили ідентифікаційні ознаки з простроченим терміном придатності або з простроченим гарантійним терміном, а також неякісних (забракованих) та без інструкції із застосування (експлуатації).

Продаж побутових піротехнічних виробів на ринках категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ.

Згідно чинного законодавства  за порушення обігу піротехнічних засобів юридичні та фізичні особи несуть  відповідальність за статтями: ст.ст. 159, 160, 164,195-6 КУпАП.

Нажаль, жахливим є той факт, що покупцем може бути як дорослий, так і дитина, яка не повністю усвідомлює наслідки таких «забавок». І, безперечно, поруч із веселощами та розвагами на кожному кроці громадян підстерігає небезпека, адже піротехніка не вибачає безвідповідальності.

Інспектор дозвільної системи Ізяславського РВ УМВС України

в Хмельницькій області капітан міліції Штогрин В.А.

Переглядів: 676 | Додав: yurik_kuchma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Підписка
Прогноз на завтра
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

СП «Партнер-Прес» © 2024